Beruházások

2023.01.12. 07:28

Teljes egészében megújult a baracsi orvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete

Több mint harmincmillió forintot költött az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat épületének energetikai felújítására a kunbaracsi önkormányzat. A munkálatok az elmúlt év végén fejeződtek be, már csak a napelem felszerelése van hátra.

Gulyás Sándor

A megújult épület megfelel a mai kor elvárásainak – hangsúlyozta a polgármester

Fotó: Gulyás Sándor

A háziorvosi rendelőnk és a védőnői tanácsadó épülete két ütemben újult meg. Két évvel ezelőtt a Magyar Falu Programban nyertünk támogatást. A rendelkezésre álló keretből megvalósult a nyílászárók cseréjére, a vizesblokk felújítása, a belső festés, valamint eszközbeszerzésre költhetett önkormányzatunk – mondta el lapunk érdeklődésére Hegedűs Lászlóné polgármester.

Tavaly a község a Belügyminisztériumtól elnyert több mint 30 millió forintot az épület energetikai felújítására. – Régóta küzdünk az elavult gázkonvektorokkal, így nagy segítséget jelent számunkra az elnyert támogatás. A munkálatok a nyár végén kezdődtek meg. Kiépült a hőszivattyús fűtési rendszer, korszerűsítettük a falburkolatokat. 

A projekt részét képezte a falak hőszigetelése, és egy elő terasz kialakítása, a mozgáskorlátozottak számára pedig feljáró épült. A projekt lényegében befejeződött, már csak a napelemek felszerelése van hátra. 

Az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően teljes egészében megvalósult az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat épületének rekonstrukciója, a számításaink szerint a rezsiköltségek pedig jelentősen csökkenni fognak – tette hozzá Hegedűs Lászlóné.

A megújult intézmény várhatóan január végén nyitja meg kapuját a település lakói előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában