Beruházás

2023.01.24. 18:45

Megújul a közvilágítás Dunavecsén

A tavalyi év nehézségei ellenére is sikeres évet tudhat maga mögött a dunavecsei önkormányzat. A pályázati sikereknek és a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően a fejlesztések idén is folytatódnak a településen.

Gulyás Sándor

A képen: Vörös Sándor Dunavecse polgármestere

Fotó: Gulyás Sándor

Vörös Sándor polgármester nyilatkozott a beruházásokról.

– A tavalyi esztendő második fele a rezsiköltségek drasztikus emelkedéséről szólt, ami jelentősen befolyásolta az önkormányzat működését. A korábbi években megvalósult energetikai beruházások némileg könnyebbséget jelentettek és jelentenek számunkra az intézményeink vonatkozásában. 

Mindennek ellenére sikeres évet zárhattunk. Pénzügyi helyeztünk nem ingott meg, így idén is folytatódhatnak a beruházások városunkban. 

Rövidesen elindul a város gazdasági-műszaki ellátó és szolgáltató szervezet telephelyének teljes körű felújítása. A beruházás költségeire a megyei TOP Plusz keretében 105 millió forint támogatáshoz jutott önkormányzatunk.

Fontos, a település egészét érintő beruházásnak ígérkezik a közvilágítás korszerűsítése, ami közel ötvenszázalékos megtakarítást eredményez. A hagyományos lámpákat LED-es világító testekkel cseréli le. A beruházás 60 millió forintos költségét az önkormányzat saját költségvetéséből fizeti ki. A kivitelezési munkák várhatóan tavasszal megkezdődnek. Tervben van a beltéri úthálózat tovább fejlesztése. Pályázati siker esetén megújulhat a Petőfi Sándor utca burkolta is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában