Korszerűsítés

2023.01.03. 06:55

Látványosan megújult a polgármesteri hivatal Ágasegyházán

Látványosan megújult az ágasegyházi polgármesteri hivatal, hamarosan végeznek a szakemberek az utolsó simításokkal is. A községben 2023-ban két új beruházás is kezdetét veheti.

Sebestyén Hajnalka

Füredi János polgármester a megújult hivatal előtt

Eredményesen zárhatta a 2022-es esztendőt a község, ráadásul egy újabb beruházásuk is megvalósult.

Füredi János polgármester elmondta: hamarosan a végéhez érkezik a polgármesteri hivatal felújítása, melyre a Magyar Falu Program keretében 26 millió forintot nyert az önkormányzat. Az összeg a megemelkedett árak miatt kevés lett, a hiányzó összeget önerőből pótólták. 

A korszerűsítés keretében átépítették a tetőt, mozgáskorlátozott helyiséget alakítottak ki, felújították a víz- és villamosrendszert, kicserélték a nyílászárókat, villámhárítót tettek fel és megtörtént a burkolatok cseréje is.

 A munkálatokkal hamarosan végeznek a szakemberek. 

Füredi János hozzátette: nagy álmuk vált valóra, hiszen az 1960-as években épült hivatalon az évtizedek során nem történt ilyen nagy volumenű korszerűsítés. A megújult környezet mind a dolgozók, mind a lakosság számára komfortosabb munkát és ügyintézést biztosít, az energiafogyasztás tekintetében pedig jelentős megtakarítást eredményez az önkormányzatnak. 

A községben 2023-ban másik két beruházás is kezdetét veheti. A Bács-Kiskun megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretén belül 66 millió forintot kaptak a sportcsarnok és a gyermekétkező energetikai korszerűsítésére. Szintén a TOP Plusz keretében pedig az év végén a csapadékvíz-elvezetésre nyertek 201 millió forintot. Az összegből a belterületen építik ki az árkokat, melyeket új technikával oly módon fednek le, hogy felettük a parkolás biztosított maradjon, de a víz is megfelelően elfolyjon. Ezen munkálatok szintén 2023-ban kezdődnek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában