Fejlesztés

2023.01.12. 12:20

Elkészült a géderlaki csapadékvíz-rendszer

Géderlak múlt év végén tudott még csak pontot tenni egy 2018-ban beadott és 2019-ben támogatást nyert csapadékvíz-rendszer korszerűsítési pályázatára. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz támogatással a 95 millió forintból megvalósult program kivitelezését a hosszú engedélyeztetési és szolgalmi jog bejegyzési folyamat miatt csak tavaly ősszel tudták megkezdeni.

Zsigmond Enikő

Több utcát is érintett a beruházás

Fotó: Zsigmond Enikő

A munkák december utolsó napjával befejeződtek, január 13-án lesz a projekt műszaki átadása. Az időjárás miatt apróbb földmunkák, az utolsó simítások vannak hátra. Katona György polgármester elmondta, hogy több utcát is érintett a beruházás. 

– A Petőfi Sándor utcán eddig egyáltalán nem volt csapadékvíz-elvezetés, most betonelemekből kialakított folyókák vezetik le a vizet két, a mai követelményeknek megfelelő lefolyócsövön, zárt rendszeren keresztül az önkormányzat vízgyűjtő területére, a helyiek által Tubi-tónak nevezett részre. Ezek a csövek magánterületeken vezetnek át, az esetleges későbbi karbantartás, javítás miatt kellett itt a szolgalmi jog bejegyzés, ami jelentősen meghosszabbította az eljárás folyamatát. A Szabadság utcában és a Kossuth utca több mint fele szakaszán pedig az árokrendszer kialakítása, felújítása történt meg – közölte Katona György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában