Digitális Tudásközpont

2022.12.21. 09:31

Virtuális világokban barangolhattak a kecskeméti kórház kisbetegei

A Digitális Tudásközpont munkatársai látogattak el a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán fekvő betegekhez, és intelligens játékokat vittek magukkal.

baon.hu

A VR szemüveget is kipróbálhatták a gyerekek

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Tolnai Gergő és Nagy Péter vezetésével VR szemüveges élményutazásban lehetett részük a gyerekeknek. A bátrabbak kipróbálhatták a lézerkardos és pókemberes szimulációt, űrutazást, és különböző állatok bőrébe bújva ismerkedhettek a világgal. Emellett próbálkozhattak a finommotorikát fejlesztő zongora szimulációval és egy blokkprogramozással irányítható robottal is – olvasható a kecskeméti kórház szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint arról már mi is beszámoltunk,  április 1-jén adták át Kecskeméten a Digitális Tudásközpont, ahol az érdeklődők a digitális technológiákkal (például robotikával, 3D-tervezéssel) ismerkedhetnek meg. 

Seres Erzsébet, a Digitális Tudásközpont látogatásszervezője a kórházban tett látogatáskor elárulta, nagy izgalommal készültek a találkozásra, hiszen az ünnepek közeledtével szerettek volna egyedülálló élményt szerezni a bent tartózkodó beteg gyermekeknek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában