Adomány

2022.12.21. 17:54

Több millió forint értékű eszközt ajándékoztak a halasi kórháznak – galériával

Összesen 4,4 millió forint értékű kórházi és orvosi eszközzel támogatta az Életünk A Gyermekünk Közhasznú Alapítvány és az egyik közösségi oldalon működő Kiskunhalason szültem/szülők nevű csoportjának anyukái a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza Csecsemő-, és Gyermekosztályának; Gyermek Fertőző részlegét és Kora-Újszülött részlegét.

Pozsgai Ákos

Dr. Kastyják Jánosné és Varga Alajos, Az Életünk A Gyermekünk Közhasznú Alapítvány képviselői adták át az adományt a kórház és a gyermekosztály vezetőinek

Fotó: Pozsgai Ákos

Az adományt a gyermekosztály folyosóján adta át dr. Kastyják Jánosné és Varga Alajos, az Életünk A Gyermekünk Közhasznú Alapítvány képviselői a kórház és a gyermekosztály vezetőinek.

– Az átadott eszközök között van egy pszichodiagnosztikai és terápiás eszközként alkalmazott Világjáték Teszt-készlet, rozsdamentes infúziós állványok, vérnyomásmérő, pulzoximéter, hidrogén kilégzési monitor, kézi pulzoximéter újszülött szenzorral, digitális csecsemőmérleg közel 3,7 millió forint értékben – mondta el Varga Alajos, az Életünk A Gyermekünk Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke. Hozzátette, hogy idén is a kórház szakembereivel történt előzetes egyeztetés alapján vásárolták meg a szükséges eszközöket az adó egy százalékos felajánlásokból és az év közben beérkezett egyéni adományoknak köszönhetően. 

– A 25 évvel ezelőtt Kastyják János által kezdeményezett és létrehozott alapítvány célja ma is ugyanaz, segíteni, támogatni a halasi kórház gyermek részlegén folyó gyógyító munkát – fogalmazott a kuratórium elnöke, aki hozzátette, hogy a tavalyi évben is több mint hétszázezer forint értékű eszközt adományoztak a kórház számára.  Az elmúlt negyedszázadban pedig több tízmillió forint értékben sikerült támogatnia az alapítványnak a halasi kórház gyermekrészlegét. A tavalyi évben is több mint hétszázezer forint értékben adományozott az alapítvány kompresszoros inhalátort és tartozékait a gyermekosztálynak, valamint műbőr fotelt és kanapét a nővérszobába.

A speciális világjáték tesztkészlet a gyermekosztály pszichológusának munkáját segíti majd. 

Racsmán Rita pszichológus elmondta, hogy a Világjáték egy diagnosztikai és terápiás eszköz. 

– A gyermekek esetében nagyon fontos a diagnosztikában a játék, mert a gyermekek nagyon nehezen fogalmazzák meg problémáikat szavakban. A játékukban azonban nagyon sok mindent megmutatnak abból, ami foglalkoztatja őket, a gondjaiból, a vágyaiból, erre alkalmas és a diagnózis után a terápia során is jól alkalmazható az eszköz – magyarázta a szakember.

Adományokat gyűjtöttek a Gyermekosztály és a Kora-Újszülött osztály részére az egyik közösségi oldalon működő Kiskunhalason szültem/szülők csoportja is az anyukák által összegyűjtött pelenkákat, plüssfigurákat, játékokat a kórház gyermekosztálya előtti folyosón adták át. A csoport tagjai 1,3 millió forint adófelajánlást is tettek az Életünk A Gyermekünk Alapítvány számára, amellyel hozzájárultak a most átadott eszközök vásárlásához.

– Az összes ilyen társadalmi összefogásnak nem csak az a jelentősége, hogy mit adnak az adományozók, hanem maga a gesztus is, amivel támogatni szeretnék a még jobb minőségű betegellátást – emelte ki dr. Szepesvári Szabolcs, a kórház főigazgatója. Hozzátette: az eddig nyújtott támogatásnak köszönhetően nem feltétlen csak a betegellátás, hanem a betegelégedettséget, a kórház dolgozóinak munkahelyi elégedettségét is tudták növelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában