Jótékonysági koncert

2022.12.21. 14:54

Léleksimogató muzsika szólt Halason a Benjamin Lakóotthonért – galériával

Jótékonysági hangversenyt tartottak a Kiskunhalasi Református Egyházközség Benjámin Lakóotthona javára a halasi református templomban.

Pozsgai Ákos

A közönség a koncerten Georg Friedrich Händel Örvendj, világ kezdetű kórusművét hallhatta a közönség, Pék Csaba orgona és Hamza Barbara fuvola előadásában

Fotó: Pozsgai Ákos

Az intézmény 2009 óta működik lakóotthonként, halmozottan sérült, fiatal felnőtteknek nyújt családias jellegű tartós bentlakásos ellátást. Az otthonban élő fiatalok szocioterápiás foglalkozásokon vesznek részt, melyet az egyéni képességek figyelembevételével szerveznek. Az egyéni fejlesztések során mozgás-, fény-, zeneterápia, valamint személyes beszélgetések zajlanak. A támogató szolgáltatás keretén belül személyi segítést és szállítást is biztosítanak az azt igénylőknek.

A jótékonysági hangverseny nyitányaként Georg Friedrich Händel Örvendj, világ kezdetű kórusművét hallhatta a közönség, Pék Csaba orgona- és Hamza Barbara fuvola-előadásában. A koncert közönségét köszöntötte Arany-Michaels Richárd lelkész, főigazgató és Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő is.

A hangverseny további részében közreműködött Kákonyi Ferenc orgonán, Szilágyi Gergely gitáron, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, aki ebben az évben a 23. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál keretein belül megrendezett gitárversenyen korosztályának első helyezettje lett. Felkészítő tanára: Schwarczenberger Simon.

Pék Csaba megszólaltatta a református templom felújított harmóniumát, többek között egy szicíliai karácsonyi zenét is eljátszott rajta.  Záró számként egy ősi ír dalt énekelt el Fodor Fruzsina, harmóniumon Pék Csaba, fuvolán Hamza Barbara kísérte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában