Octopus

2022.12.12. 16:07

Kultúrpiacot indított a kalocsai civil egyesület

I. (Adventi) Kultúrpiac címmel tartott termelői és kézműves vásárt, valamint bababörzét és bolhapiacot az Octopus Egyesület, a Búzapiac téri vásárcsarnokban, vasárnap.

Gábor János

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A helyi civil szervezet képviseletében Zsáki Viktor társalapító elmondta: a rendezvény teljesen rendhagyó volt, de később minden évszakban szeretnének legalább egy vásárral előrukkolni. Ha sikerül, akkor a jövőben tavaszi, nyári és őszi ünnepekhez kapcsolódva lehet hasonló alkalmakra számítani.

Zsáki Viktor felhívta rá a figyelmet, hogy az ő rendezvényükkel párhuzamosan Mesesarok játszóházat, a D7 Közösségi Házban filmklubot, a Kortárs Művészeti Klubban pedig könyvvásárt tartottak - mindezt a belvárosban, szóval az adventi időszakban rendkívül aktív a helyi kulturális élet. A Kultúrpiacnak egyébként nem csak a műfaja és a kínálata, hanem a nyitvatartása is szokatlannak számít – emelte ki a főszervező, hiszen 13-tól 21 óráig hirdették meg, azzal a kitétellel, hogy ha olyan a hangulat, akkor a hivatalos záráskor sem terelik ki az embereket.

A vasárnap délutáni időszakban, főleg a városi adventi gyertyagyújtás előtt és után bonyolítottak nagy forgalmat , az ekkor jellemzően üres piaccsarnokban, amit a vásár idejére ünnepi fényekkel és zenével tettek hangulatosabbá. Csúcsidőben egyszerre több száz vásárló nézegette a több tucatnyi árus portékáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában