Semmelweis Kórház

2022.12.11. 14:31

Diákok öltöztették karácsonyi díszbe a halasi kórház csecsemőosztályát

Ünnepi, karácsonyi díszben pompázik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház koraszülött osztályának folyosója, amit a halasi Szilády Áron Református Gimnázium diákjai dekoráltak ki színes figurákkal és rajzokkal. Az iskola kilenc éve működik együtt a Korábban Érkeztem Dél-Alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvánnyal és a Covid-járvány időszakát kivéve, nyolcadik alkalommal díszítették fel a halasi kórház koraszülött osztályának folyosóját az „Osztály az osztályért” program keretében.

Pozsgai Ákos

Fotó: Szilády Áron református Gimnázium

A Korábban Érkeztem Alapítvány célkitűzései között szerepel a betegen, vagy korábban világra jött gyermekek elfogadásával kapcsolatos pozitív társadalmi szemléletformálás, amelynek része a fiatalok érzékenyítése a témában. Ennek kapcsán hozták létre az Osztály az osztályért programot, amelyben az alapítvány és középiskolák együttműködése valósul meg.

Az együttműködésnek köszönhetően a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium tanulói által készített dekorációk varázsoltak ünnepi hangulatot a halasi kórház gyermekosztályának folyosóira. A lelkes diákok színes rénszarvasokat és karácsonyi motívumokat ragasztottak az osztály folyosóira és előtereire, az apróságok nagy örömére.

A dekorálásba a Szilády-gimnázium huszonnyolc diákja tette bele a szívét-lelkét az idén.  A kezdeményezés rendkívül népszerű a fiatalok körében, amit az is mutat, hogy a diákok között többen is évek óta visszatérő segítők, eddig összesen közel kétszázan vettek részt a programban. Ebben az évben igazi öröm mégis az volt, hogy a díszek elkészülte után a tanulók közül néhányan saját maguk juttatták el a műveiket a kórházba, és közösen fel is díszítették azt, miután a COVID miatt éveken át csak postán juttathatták be a dekorációkat. Idán a kórház három részlegét öltöztették díszbe, a gesztussal a sziládysok sok erőt és kitartást kívánnak minden kis betegnek és az ünnepek alatt dolgozó ápolóknak, és orvosoknak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában