Koncert

2022.12.18. 11:25

Adventi estet tartottak Janicsák Vecával Kisszálláson – galériával

Az év legszebb ünnepére készülnek Kisszálláson is, ahol a művelődési ház nagytermében gyűltek össze szombat este a falu lakói, ahol Rozsnyai Attila polgármester mondott köszöntőt, majd a helyi fellépők mellett Janicsák Veca adott adventi koncertet. Az érdeklődők megnézhették Petrics Péter gyertyakészítő munkáiból nyílt kiállítást is.

Pozsgai Ákos

Janicsák Veca adott adventi koncertet Kisszálláson

Fotó: Pozsgai Ákos

A búcsúzó évet meghatározta a Covid-járvány és az Európában kitört háború okozta gazdasági világválság, ami kicsit eltávolította az embereket egymástól. Mégis sikerült olyan helyi közösségi programokat megvalósítani, melyek aktív összefogással jöttek létre bizonyítva, hogy a kisszállásiak tudnak egymásra figyelni – mondta köszöntőjében Bundula Melinda,a Kisszállási Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója. Az adventi esten levetítettek egy kisfilmet, amit Fődi Dorina és Rab Zoltán, az intézmény munkatársai állítottak össze az elmúlt év kiemelt rendezvényeiről. 

– Az advent várakozás Jézus születésére, a karácsonyra, amely nemcsak a keresztény emberek életében, hanem az egész világon a legfontosabb családi ünnep is – hangsúlyozta Rozsnyai Attila polgármester, aki szerint ma nagy szükség van a sikerélményekre, amit a család, a helyi közösségek adhatnak meg a nehéz időkben is. – Minél több egyesület, civil szervezet alakul és működik, annál nagyobb esély nyílik a túlélésre. Ezeknek a kisközösségeknek az összessége alkotja azt a nagy közösséget, amit mi úgy hívunk, a mi falunk. Ebből következik, ha vannak közösségek, akkor életképes egy település, akkor él a falu – tette hozzá adventi köszöntjében polgármester.

Az est további részében Kiri Zétény 3. osztályos tanuló, az iskolai mesemondó verseny különdíjasa Karinthy Ferenc, a hétköznapi gondoskodásról szóló, novellájának egy részletét mondta el, majd Babits Mihály: Zsoltár gyermekhangra című költeményét szavalta el Bundula Mihály. Az adventi műsor vendége Janicsák Veca volt, aki egy órás koncertet adott a kisszállásiaknak.

A művelődési ház előterében Petrics Péter gyertyakészítő alkotásaiból nyílt kiállítás, akinek családja közel kétszáz éve foglalkozik a hagyományos gyertyaöntéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában