XII. Atomexpo

2022.11.21. 14:31

Oroszországba utazott Kalocsa polgármestere

Dr. Filvig Géza a hétvégén az oroszországi Szocsiba utazott. A városban a TEIT elnökeként képviseli Kalocsát és a Paksi Atomerőmű régióját, a Roszatom állami vállalat által támogatott XII. Atomexpo rendezvényen. A polgármester a közösségi oldalán osztott meg képeket a látogatásról, amellyel egy időben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is a tengerparti településen tartózkodik.

Gábor János

Filvig Géza kalocsai polgármester a Szocsiban rendezett Atomexpon

Forrás: Filvig Géza Facebook-oldala

Filvig Géza a fotók bejegyzéseiben kifejti: „a paksi atomerőmű bővítése kulcsszerepet játszik Magyarország energiaellátásának biztonsága érdekében, de Kalocsa szempontjából rengeteg további lehetőséget rejt a térségben élők számára”. Mint írta, ennek érdekében a nukleáris létesítmény bővítéséért felelős magyar politikussal szintén egyeztet az orosz városban.

Szijjártó az expóról megosztott közleményében megjegyzi: „nem véletlen, hogy csak egy hétnek kellett eltelnie, mire ismét tárgyalóasztalhoz ül Alekszej Lihacsovval és a Roszatom vezetőségével”. A politikus a múlt héten az üzbegisztáni Szamarkandban találkozott a vállalatvezetővel. Ekkor „pontosan áttekintették a szükséges lépéseket rövid és hosszú távon, annak érdekében, hogy az évtized végére már számolhassunk két új paksi blokkal”. A külügyminiszter szerint a Szocsiban rendezett nemzetközi esemény (57 ország részvételével) „rögtön lehetőséget biztosít a számvetésre és az újabb feladatokra”. A XII. Atomexpo rendezvényei e hét hétfőn és kedden zajlanak a 2014-es téli olimpia városában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában