Galériával

2022.11.09. 14:25

Fejlesztik az elmaradottabb városrészeket is Jánoshalmán

Több utca is megújul Jánoshalmán a Széchenyi 2020 Program keretében, emellett pedig térfigyelő kamerákat is felszerelnek a közbiztonság javítása érdekében.

Pozsgai Ákos

Az utak is megújulnak Jánoshalmán.

Fotó: Pozsgai Ákos

Negyedmilliárd forintot nyert a település önkormányzata az infrastrukturálisan elmaradottabb városszéli területek fejlesztésére. Önkormányzati szociális bérlakást újítanak fel, utat építenek és játszóteret alakítanak ki, valamint térfigyelő kamerákat is felszerelnek a közbiztonság javítása érdekében.  A Megújuló városrészek című beruházás első üteme az Irányi Dániel, a Klapka György és a Vasvári Pál utcákat érinti. Egy két önkormányzati lakásból álló épületegyüttest újít fel az önkormányzat az irányi Dániel utcában, a kivitelezési munkálatok jó ütemben haladnak – tájékoztatott Czeller Zoltán polgármester, aki szólt a szomszédos utcákban folyó útépítésekről is.

A Kalpka és a Vasvári utca jelenleg teljes szélességében le van zárva, az útalapot, a csapadék elvezető rendszert, valamint szegélykövekből az útpadkát építik a kivitelező cég dolgozói, a munkálatokkal jövő év január végére kell elkészülni.

A fejlesztés részeként a közterületeken térfigyelő kamerákat is felszerelnek majd.

– A Széchenyi 2020 Program keretében megvalósuló beruházás javítja majd az itt lakók mindennapi életkörülményeit – mondta a polgármester, aki beszámolt arról is, hogy a közterületeken térfigyelő kamerákat is felszerelnek, hogy még biztonságosabb legyen ez a városrész is.

Hozzátette: A beruházásnak és a hozzá kapcsolódó egyéb programoknak köszönhetően az önkormányzat 5 fő részére munkahelyet is teremt, amely segíti a foglalkoztatást és biztos megélhetést jelent a programban résztvevőknek és családjaiknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában