Fülöpszállás

2022.11.04. 11:25

Állami támogatás segítségével fejlesztett a Kígyósi Csárda

Közel negyvenmillió forintból állami támogatásból és önerőből épült télikert a Fülöpszállás határában üzemelő Kígyósi Csárdánál, új konyhai eszközök kerültek beszerzésre, valamint egy faelgázosító kazán is beszerelésre került az épületben. 

Gulyás Sándor

Hodován László, a Kígyósi Csárda tulajdonosa

Fotó: Gulyás Sándor

– Élve a kormány Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja kínálta lehetőséggel, cégünk is pályázatot nyújtott be vendéglátó egységünk modernizálására. A pozitív elbírálásnak köszönhetően közel negyven millió forintot nyertünk, az összeget tizenötmillió önerővel egészítettük ki. A rendelkezésre álló keretből, az épület homlokzati részén a bejárat jobb és bal oldali felén télikertet építettünk, aminek köszönhetően az őszi és a téli időszakban is elegendő helyünk van vendégeink elhelyezésére, kiszolgálására. A megújuló energiaforrásokat hasznosító technológiák alkalmazásának fontosságát szem előtt tartva faelgázosító kazánrendszert alakítottunk ki. Emellett a vendéglő konyhájába új eszközöket vásároltunk – sorolta a beruházás részleteit Hodován László, a Kígyósi Csárda tulajdonosa. 

A vállalkozás az állami támogatások segítségével az elmúlt néhány évben közel kétszázmillió forintot tudott költeni a vendéglátóegységünk fejlesztésére. 

– A koronavírus járvány jócskán rányomta bélyegét üzleti tevékenységünkre. Ennek ellenére az elmúlt öt esztendőben is tudtunk fejlődni. Egyebek mellett megújult a 3500 négyzetméteres alapterületű autóparkolónk, újra cseréltük a konyhatechnológiánkat, kiépült a térfigyelőkamera-rendszer és az európai uniós szabványnak megfelelő játszótér. Ilyen mértékű fejlesztésekre pályázati támogatások nélkül nem lett volna lehetőségünk. A most megvalósuló beruházással együtt közel 200 millió forint jutott a korszerűsítésre, ennek több mint fele állami támogatás. Tervben van a vendégszobák megújítása, a bútorok, a burkolatok cseréje, amit úgyszintén pályázati forrás felhasználásával kívánunk megvalósítani – mondta el hírportálunk érdeklődésére Hodován László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában