Galériával

2022.10.12. 10:40

Pöttöm problémákról hallhattak előadást a szabadszállási szülők

A helyi baba-mama klub vendégeskedett a minap a szabadszállási könyvtárban. A tagság Riczu Norbert mentőszakápoló, a babaelsősegélyről szóló Pöttöm Problémák című előadását hallgathatta meg. 

Gulyás Sándor

Az előadást gyakorlati bemutatók tették teljessé.

Fotó: Szabadszállási könyvtár

Riczu Norbert nevéhez olyan programok fűződnek, mint a Babaelsősegély, a Bababiztos lakás, és a Mentés Másként gyerektábor. Ez alkalommal a Pöttöm Problémák című előadásával készült, amit 12 éve indított útjára. Elmondása szerint az ötlet otthonról jött, hiszen gyakorló apukaként kisfiával annak idején minden megtörtént, ami csak megtörténhetett. Ez is ösztönözte, hogy olyan hasznos gyakorlati tanácsokkal lássa el a kezdő szülőket, amik megkönnyíthetik a mindennapi életben felmerülő helyzetekre való reagálást, esetleg meg is tudják előzni azokat. 

Elmondta, a kismamák és a kisgyermekes édesanyák számára a legfontosabb kérdések, tudnivalók közé tartozik a bababiztonság és az újraélesztés. 

A babaelsősegélyben elsősorban a magabiztosság a legfontosabb, hogy éreztessük a gyermekkel, urai vagyunk a helyzetnek. 

Az interaktív programon szó esett a kisgyermekeket érintő görcsös állapotokról, sérülésekről, újraélesztésről, mérgezésről és a légútba került idegen testről. A mentőszakápoló az elméleti tudnivalókat gyakorlati bemutatókkal szemléltette. A hasznos tanácsokkal teli előadás után Riczu Norbert a felmerülő kérdéseket is készséggel válaszolta meg, valamint a szülők a gyakorló babákon az újraélesztést is kipróbálhatták. A rendezvény az Országos Könyvtári Napok keretében valósult meg. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában