Tass / Alsószenttamás

2022.10.13. 18:22

Norvég bűnmegelőzési szervezet látogatott ÁGOTA Falvára

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az ÁGOTA Alapítvány együttműködésének híre külföldre is eljutott. Ennek okán, ÁGOTA Falván tettek látogatást a minap a norvég bűnmegelőzési szervezet, a PKF kuratóriumának tagjai. A küldöttség tapasztalatszerzés céljából érkezett Tass-Alsószenttamásra, hogy megismerjék hogyan dolgoznak a hazai szakemberek a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek biztonságáért.

Gulyás Sándor

A norvég küldöttség tapasztalatszerzés céljából érkezett ÁGOTA falvára.

Fotó: Sandor Judit

– Látogatásuk apropója, hogy a norvég bűnmegelőzési civil szervezet szeretné megnézni az általuk szeretetfalunak nevezett létesítményt. Augusztusban, amikor nyaraló gyerekekkel van tele, még nagyobb élmény lett volna a vendégeink számára az ittlét – mondta el dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke.

– Nagy öröm számunkra, hogy ilyen messzire elért a hírünk, és itt köszönthetjük a norvég bűnmegelőzési szervezet tagjait. A hazai Nemzet Bűnmegelőzési Tanácsnak nagyon fontos a szerepe abban, hogy a veszélyeztetett fiatalokat megóvják az áldozattá- és az elkövetővé válástól. Mi ebben találtuk meg a közös nevezőt, ez az alapja az együttműködésünknek – hangsúlyozta Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója, aki bemutatta, hogyan épült fel önkéntesek munkájának köszönhetően az ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központ a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek számára.

Jane Bechmann Dahl, a norvég szervezet vezetője elismerően beszélt az ÁGOTA mint civil szervezet és az állam együttműködéséről.

– Mi mind rendőrök vagyunk és bűnmegelőzéssel foglalkozunk Norvégiában. Ott is odafigyelünk a gyermekekre a bűnmegelőzés területén. Ott is sok olyan gyerek van, akiknek szüksége lenne egy olyan helyre, mint ÁGOTA Falva – hangsúlyozta PKF kuratóriumának vezetője.

Gratzer-Sövényházy Edit, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács főosztályvezetője a szervezet munkáját, dr. Ónodi Fruzsina kormánytisztviselő a „Kérj segítséget” díjnyertes EU-projektet ismertette. A bemutatkozó előadások után a norvég vendégek megtekintették ÁGOTA Falvát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában