Útinform

2022.09.28. 07:12

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szerdán Bács-Kiskun megyében.

Baon.hu

Fotós: Shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szerdára vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
- az örkényi és a lajosmizsei csomópontok között burkolat felújítás miatt az 53-as és az 61-es km között a Röszke felé tartókat a belső sávba és az ellenkező oldal belső sávjába terelik, míg a főváros felé tartókat a külső és a leálló sávra irányítják. 
- Kecskemét térségében, a 79-es és a 87-es km között zajvédő falat építenek, illetve a burkolatot javítják. A főváros felé haladókat a belső sávba illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Röszke irányába a külső és a leálló sáv járható. 
- Budapest felé a burkolat repedéseit öntik ki, a 42-es km-től haladnak a 32-es km-ig. Az aktuális munkaterületnél a külső sávot lezárják. (9:00-16:00-ig) 
- a főváros irányába Kiskunfélegyháza térségében a 106-os km közelében 7.30-tól 16 óráig a külső sávot lekerítik, fenntartási munka miatt. 
- Budapest felé forgalomszámláló hurok telepítését végzik 8.30 és 15.00 között. Kistelek térségében a 142-es km-nél váltakozó sávlezárás lesz érvényben.
- a határ felé a műszaki átjárókat takarítják. 7.30 és 15.00 között a 107-es km-től haladnak a 127-es km-ig. Az aktuális munkaterület mellett a belső sávot lezárják. 
- burkolati jeleket festik fel újra, a főváros irányába. A 152-es és a 150-es km között 9.00-tól 15.00-ig a belső sávba kell sorolni. 
- a védőkorlátot javítják a főváros felé a 47-es km-nél, 13.00 és 14.40 között, ezért a külső sávba terelik a járműveket. 
- szalagkorlátot javítanak a délelőtti órákban Röszke felé, Ócsa és Inárcs között A 29-es és a 38-as km között váltakozó sávlezárás követel figyelmet. 
- burkolatot javítanak Röszke felé a külső sáv lezárása mellett Lajosmizse térségében, a 71-es km-nél, 9.00 és 14.00 között.
- a burkolati jeleket festik fel újra Röszke felé Újhartyán és Örkény között. 9.00 és 16 óra között a belső sávot elkerítik. (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 51-es főúton,
- Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton,
- Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.  
- Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták. 
- Soltvadkert határában a Bócsai úton javítják a hidat. A 43-as km-nél útszűkület mellett kell elhaladni. 
- Császártöltéstől a Hajósi elágazásig mozgó tereléssel javítják a burkolatot. A 71-es és 78-as km között egy sávon, irányonként váltakozva haladhatnak a járművek, a közlekedést jelzőőrök segítik.

Az 55-ös főúton, Baja és Tataháza között üzemeltetési, fenntartási munkálatokat végeznek. A 72-es és a 89-es km között félpályás korlátozást vezettek be, és jelzőőrök irányítják a közlekedést.

A 441-es főúton, Nagykőrös átkelési szakaszán a 18-as km-nél körforgalmú csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában