Galériával

2022.09.15. 19:16

A 102 éves Ágnes nénit köszöntötték Kunszálláson

Hálaadó szentmise keretében köszöntötték Ferenczi Józsefné Ágnes nénit a kunszállási Kármelhegyi Boldogasszony templomban, aki 1920. szeptember 14-én, 102 évvel ezelőtt született.

Vajda Piroska

Ferenczi Józsefné Ágnes (középen).

Fotó: Varga Zoltán

Kunszállás legidősebb lakója ma is jó egészségnek örvend, egyedül él és szinte mindent elvégez a ház körül. Rendszeresen takarít, főz, szeret olvasni, de legszívesebben imádkozással tölti az idejét. A 102 éves asszony szívesen kertészkedik, udvarába belépve csodálatos virágoskert és Ágnes jó kedve fogadja a látogatót. Egy korábbi interjúban úgy nyilatkozott hírportálunknak, hogy bár nagyon nehéz élete volt, de semmit sem csinálna másként. Elégedett az életével.

Az ünnepi szentmisén dr. Juhos Imre plébános szentbeszédében Jézus evangéliumi szavait idézte: „aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Ferenczi Józsefné Ágnes néni immár 102 éve hisz Istenben, megvallja hitét napról napra. A plébános amióta ismeri Ágnes nénit, mindig úgy találkozik vele, hogy vagy a kezében, vagy a közelében van a rózsafüzér, ami a hit, a megváltás jele. Mindez érdekes találkozási pont azzal, hogy Ágnes néni születésnapja éppen a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepére esik.

A szentmise végén az egyházközség nevében dr. Juhos Imre plébános, illetve a kunszállási önkormányzat képviseletében Almási Roland Márk polgármester virágcsokorral köszöntötte Ágnes nénit.

Ferenczi Józsefné azonban nem az egyetlen 102 esztendős kort megélt szépkorú Kunszálláson. Július közepén ugyancsak a katolikus templomban köszöntötték Ficsór Mihályné Erzsike nénit szintén 102. születésnapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában