Értekezlet

2022.09.20. 19:55

Először üléseztek új vezetővel a kalocsai civilek

Az új vezetés felállása óta először hívtak össze értekezletet, de a jövőben szeretnének rendszeresen találkozni.

Gábor János

A Kalocsa és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége tagegyesületeinek vezetői először találkoztak a Zsáki Viktor (középen, fehér ingben) vezette új elnökséggel.

A hazánk Európai Uniós integrációját kisközösségi szinten támogató szervezet szorosabb együttműködési folyamatot indítványozott a tagegyesületeknek – mutatott rá a nemrég megválasztott elnökség. Az új vezetés felállása óta először hívtak össze értekezletet, de megállapodtak benne, hogy a szeptemberi ülést rendszeres találkozók követik. A társadalmi csoportokat, például rászorulókat, családokat és beteg gyerekeket, vagy éppen hagyományőrző és kulturális, esetleg rendvédelmi tevékenységeket támogató egyesületek a rendezvényszervezés szintjén is szeretnék kisegíteni egymást. Ennek első mérföldköve a digitalizáció lesz: mindegyikük által elérhető adatbázisok, majd online gyűjtőoldalak jönnek létre a hatékonyabb munkáért.

– Az elmúlt időszak legnagyobb létszámú megbeszélése volt, és nagyon előremutató beszélgetést folytattunk – foglalta össze a szövetség elnöke, Zsáki Viktor. Az Octopus Egyesület egyik alapítója hangsúlyozta: mivel most először abban is sikerült megállapodni, hogy legalább havonta egyszer értekezletet tartanak az aktuális ügyekről. 

A legújabb eredmények között megemlítette, hogy bár minden egyesület önállóan teszi tovább a dolgát, ahogy eddig, különböző megoldásokkal támogatni fogják egymás munkáját. 

Ennek a programnak az első lépéseként közös adatbázist hoznak létre az önkénteseik nevével és elérhetőségeivel. Az aktivisták toborzását innentől kezdve nem külön-külön folytatják, hanem együtt, és a különböző feladatokra akár egymás segítőit is kiközvetítik.

Zsáki Viktor a megbeszélést követően nyilatkozva elmondta: az önkéntesek mozgatásával (persze ha ez nekik is megfelel) nagyon jó eredményeket lehet elérni, hiszen a szervezetek rendezvényei gyakran kampányszerűen, egy-egy záros időszakra koncentrálva zajlanak, így jelenleg problémát okoz, hogy mindig mindenkinek megfelelő létszámú csapat jusson. A szövetség megállapodásra jutott abban is, hogy nyilvános információs felület gyanánt először közös Facebook-oldalt, majd a tervek szerint saját weboldalt hoznak létre. Ezzel összetett szándékaik vannak, hiszen azon túl, hogy el tudják vele kerülni az egymásra szervezést, akár saját eseménynaptárban hirdethetik, hogy mennyi különböző program érhető általuk a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában