Kiskőrösi Tankerületi Központ

2022.08.31. 19:02

Negyven intézményben történt felújítás az iskolakezdés előtt

Az idei tanévkezdés kérdőjelekkel indul. A szülők attól tartanak, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése miatt esetleg online oktatásra kényszerülnek a gyerekek. Történhet-e ilyen? Utánajártunk. Az is érdekelt bennünket, hány intézményben történtek felújítások a nyáron. Ezekről, illetve a Kiskőrösi Tankerületi Központhoz tartozó iskolák tanévkezdésével kapcsolatban kérdeztük Vágó Ferencnét, a tankerület igazgatójának. Az alábbi választ kaptuk.

Barta Zsolt

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

„A kormány célja, hogy az iskolák zavartalanul, a hagyományos tanrendben működjenek, így készülünk a tanévre. A háború és a brüsszeli szankciók olyan súlyos energiaválságot és gázhiányt okoznak Európában, hogy ennek kimenete jelenleg még nem látható. Minden lehetőségre fel kell készülnünk, arra a szélsőséges esetre is, hogy Európában nem lesz elég gáz. A gázfűtés hiánya akár a magyar lakosságot – így az iskolákat – is elérheti, a kormány ezért rendelt el energia-veszélyhelyzetet, további gázvásárlást és a gázkitermelés fokozását.” – írta válaszában. 

Hozzátette: „a Belügyminisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri a nemzetközi és a hazai fejleményeket, a köznevelési intézményrendszer működését a kormány – a korábbiakhoz hasonlóan – biztosítja. A jogszabály értelmében tantermen kívüli, digitális munkarendet a köznevelésért felelős miniszter rendelhet el. Ilyen döntés nem született.” – közölte levelében.

Mint kifejtette, nyári karbantartást, felújításokat a Kiskőrösi Tankerületi Központ által fenntartott negyven intézmény mindegyikében végeztek.

„A tanévkezdésre minden munkálatot rendben befejezünk. A tankerület valamennyi feladat ellátásáról gondoskodik. A nyugdíjasok teljes állásban való foglalkoztatása új lehetőség, megnövekedett az érdeklődés az iskolák és a pedagógusok részéről is. A Kiskőrösi Tankerületi Központ által fenntartott intézményekben 8322 tanuló kezdi meg a 2022/2023-as tanévet.” – tájékoztatott Vágó Ferencné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában