Fejlesztés

2022.07.28. 12:42

Lakóparkot építene a kecskeméti önkormányzat

Az önkormányzat tulajdonában áll egy, a Kálti Márk utcában található 4798 négyzetméter nagyságú építési telek, melynek értékesítésére pályázatot írnak ki – erről döntött a közgyűlés csütörtöki ülésén prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester előterjesztése alapján

Horváth Péter

Új, családi házas övezetet építenének

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A Szabályozási Terv alapján a telek kertvárosi lakóterület besorolási övezetben található, ahol a legkisebb kialakítású telek 600 négyzetméter lehet 30 százalékos beépíthetőséggel. Az előterjesztésben szerepel, hogy a terület a helyi lakosok által családi ház építésre kedvelt és keresett területen helyezkedik el, közvetlen környezetében számos ház épült és épül. 

A Károly Róbert körúti buszvégállomástól mintegy 950 méterre helyezkedik el, a közelben van a Széchenyiváros a maga jó infrastruktúrájával, boltjaival, iskoláival, valamint szintén nincs messze az Arborétum és a szabadidő park. 

Az előterjesztésben olvasható, hogy a városrész jelentős fellendülés előtt áll, a Károly Róbert körút elkészülte után a város új családi házas övezete lehet és potenciálisan jó befektetés. 

A Városi Alapkezelő Zrt. és a KIK-FOR Kft. ingatlanfejlesztéseket valósít meg projekttársaságok révén, és kidolgoztak egy lakásépítési projektet, melynek keretében 6 ikerházas és 12 lakásos mini lakópark építésére kerülhet sor. A telek forgalmi értéke több mint 102,5 millió forint, melynek eladására zárkörű pályázatot írna ki az önkormányzat, amire a Kecskemét Városfejlesztési Alap által létrehozott Városi Lakóparképítési Kft.-t hívja meg. A közgyűlés elfogadta az előterjesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában