Galériával

2022.07.15. 15:51

Lakitelek adott otthont a megyei nyugdíjas klubok találkozójának

Másodszor adott otthont Lakitelek a Bács-Kiskun megyei nyugdíjas klubok találkozójának pénteken. A Közösségi Színtér előtti parkban megrendezett eseményre közel kétszáz vendég érkezett. A résztvevők száma is a nyugdíjas klubok összetartását bizonyítja – fogalmazott Tóthné Szűcs Julianna a lakiteleki Tisza Nyugdíjas Klub vezetője.

Vajda Piroska

Az ünnepélyes megnyitó után tíz klub műsort nézhettek meg a résztvevők. Fotó: Bús Csaba

– Minden második évben új helyszínen rendezik meg a megyei nyugdíjas klubok találkozóját, amelyet idén az Életet az Éveknek Országos Szövetség és a lakiteleki Tisza Nyugdíjas Klub közösen szervezett meg. A jó hangulatú eseményre Orgoványról, Pálmonostoráról, Kiskunfélegyházáról, Kecskemétről, Tiszaalpárról, Tiszakürtről, sőt még a szomszédos megyéből, Csongrádról is érkeztek vendégek, akik az ünnepélyes megnyitó után tíz klub műsorát nézhették meg. A fellépések között volt tánc, ének, vers és humoros előadás is. A közös ebéd után kvízjátékkal kedveskedtek a vendégeknek a szervezők. A játék során a nyugdíjasok jelesre vizsgázta általános műveltségből. A találkozó táncos mulatsággal zárult – sorolta a részleteket a főszervező.

Tóthné Szűcs Julianna azért tartja fontosnak az ilyen találkozókat, hogy kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak az idősebbek számára. Hozzátette, a klub tagjai kéthetente rendszeresen összejönnek, szerveznek közös kirándulásokat, kulturális programokat, bálokat, filmvetítést és megemlékezéseket. Ugyanakkor, a klub tagjai aktívan részt vesznek a település közösségi életében is, bármilyen felkérésnek szívesen tesznek eleget. Így, ha kell palacsintát, fánkot, lángost sütnek a gyerekeknek, mint a nagymamák általában.  

Tóthné Szűcs Juliannától azt is megtudtuk, hogy a klubnak jelenleg ötven tagja van, de szívesen fogadnak új belépőket is. 

Sajnos azonban nehéz megszólítani ezt az idősebb korosztályt. Ám, aki egyszer már részt vett valamilyen programjukon, az utána csatlakozik a többihez is – részletezte klubvezető. 

Madari Róbert házigazda polgármester elismerően szólt a lakiteleki Tisza Nyugdíjas Klubról. Mint mondta, a civil szervezet a helyi közösségi élet egyik motorja Lakiteleken. Szinte nincs olyan rendezvény, ahol ne segítenének a szervezésben. Ezt az aktív munkát az önkormányzat igyekszik meghálálni támogatások formájában. A településvezető arról is beszámolt, hogy a Tisza Nyugdíjas Klub, a lakiteleki művelődési ház és az önkormányzat közösen pályázott a péntekihez hasonló nyugdíjas programok támogatására. Madari Róbert szerint a nyugdíjasklub életben tartása nagyon fontos egy település életében, hiszen a közösséghez való tartozás hozzájárul az idősek, főként a magányos emberek mentális egészségéhez. Egy ilyen jó hangulatú találkozó pedig valódi feltöltődés jelenet számukra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában