Galériával

2022.07.24. 13:21

Jakab-napi vigasságot tartottak Jakabszálláson

Nagy melegben, jó kedvvel rendezték meg szombaton a Jakab-napi Vigasságot Jakabszálláson a Parkerdőben. A zene mellett a gasztronómia is fontos szerepet kapott.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

A több éves hagyományra tekintő vigasság késő délután vette kezdetét. A rekkenő hőség kitartott, de a főzőverseny résztvevőit nem riasztotta vissza. A rendezvény első fellépője Kecskemétről a Molnár Gitár Band volt, majd a megnyitón Szabó György Róbert polgármester köszöntötte a vigasságra érkezőket. 

Ezt követően kihirdették a főzőverseny díjazottjait. Sztankó Henrik, a zsűri elnöke megdícsérte a versenyzőket, akik nagyon finom étkeket tártak a zsűritagok elé. 

A pörkölt kategóriát a Toordaci Team nyerte, majd a sorban követte Kovács Dávid és a Mákosék csapata. A Sülteknél az első két helyezett a Toordaci Teamből került ki, a harmadik helyen a Marosi csapat végzett. Az egyéb kategóriában a Marosi csapat győzött, Szabó Albert lett a második, harmadik pedig a Toordaci Team. 

Különdíjat is kiosztottak. A legbiztonságosabb csapat címet a Mákosék érdemelték ki. A legjobb megjelenésű díjat a sok tagból álló Toordaci Team vihette el, míg a legjobb kedvű csapat a Marosi lett. 

A főzőverseny eredményhirdetését követően bűvészműsor szórakoztatta a közönséget, majd nótaműsor következett. Az est folyamán további zenészek szórakoztatták a vigasságra érkezőket, és kihirdették a süti sütő verseny eredményét is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában