Galériával

2022.07.26. 17:25

Ismét tanszergyűjtéssel segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését Kecskeméten

Immár harmadik alkalommal hirdették meg a szervezők a Kecskeméti Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtést kedden, a Malom Központ harmadik emeleti papírboltja előtt megrendezett sajtótájékoztatón. A Varázstáska elmúlt két évében több száz rászoruló gyermek iskolakezdését segítették a jótékonykodók tanszerekkel és pénzbeli felajánlással. Az együttműködő partnerek között szerepel a kecskeméti önkormányzat, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, a Malom Központ és a Kecskeméti Junior Sport Kft.

Horváth Péter

A Plazma Center képviselői százezer forintot adtak át a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületnek.

Fotó: Bús Csaba

A sajtótájékoztatón Engert Jakabné alpolgármester, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület vezetője elmondta, hogy a jótékonysági gyűjtés célja a hátrányos helyzetű gyermekek beiskolázásának segítése, és a harmadik éve futó program nagyon sikeres, amit egyre több adományozó támogat: 

2020-ban négymillió forint, tavaly pedig négy és félmillió forintnyi adomány gyűlt össze. Ennek köszönhetően 2020-ban 224, tavaly pedig 235, nagyrészt általános iskolás, de több középiskolás gyermek is a tanévkezdéshez szükséges tanszercsomagot kapott. 

Engert Jakabné méltatta a partnereket, kiemelve, hogy nagyon várják azon önkéntesek jelentkezését, akik segítenek az akció lebonyolításában és a gyűjtőpontokon található dobozoknál az adományok átvételében.

Az akcióban vállalt szerepéről és a gyűjtés fontosságáról szólt Rácz József, a Malom Központ és Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Kft. vezetője.

A jótékonysági gyűjtés új partnere a Plazma Center, melynek képviselői százezer forintot adtak át a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületnek, hozzájárulva az akcióhoz.

A hagyományokhoz híven a jótékonykodók az Auchan áruházban, a Malom Központban, a Firka papír-írószerben, a Tesco áruházakban és a Plazma Centerben kihelyezett gyűjtőpontokon helyezhetik el felajánlásaikat. A pontokon különböző írószereket, tanszert, füzetet, tolltartót, vonalzót, körzőt, számológépet, festéket, ecsetet, ollót, papírragasztót, füzetborítót és füzetcímkét lehet bedobni. Mindezeken felül mindent, ami jól jöhet az iskolában: tornazsákot, irattartó mappát, tisztasági felszerelést és uzsonnás dobozt.

A gyűjtőpontokon pénzbeli felajánlásra is van lehetőség, a kihelyezett pénzgyűjtőkbe. Ha valaki utalással segítené a nehéz helyzetben lévő gyermekek iskolakezdését, az az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány OTP Banknál vezetett 11732002-20410229-00000000-s számlaszámán vagy a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület Takarékbank Zrt.-nél vezetett 50800128-11037163-00000000-s számlaszámán teheti meg. Bővebb információ kérhető a [email protected] e-mail-címen.

A jótékonysági tanszergyűjtés augusztus 22-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában