Kecskemét/Szentkirály

2022.06.02. 11:25

Új szintre emeli a városnézést a fiatalok győztes fejlesztése

Két kecskeméti és egy szentkirályi srác megnyerte az MVM Edison idei startupversenyének Scale-up kategóriáját. Köblös Kristóf, Farkas Péter és Ádám Kristóf közös fejlesztése a CityRoom, amely egy, a városnézést új szintre emelő szabadulószoba-alkalmazás.

Sebestyén Hajnalka

A CityRoom nyertes fejlesztőcsapata. Fotó: MVM-versenyfotó

– Mit kell tudni az MVM Edison startupversenyről? – kérdeztük elsőként Ádám Kristófot, a csapat szószólóját. 
– Az MVM célja, hogy évről évre innovatív ötleteket karoljon fel, díjazza a tehetséges és ambiciózus csapatokat. A szervezők olyan ötleteket várnak, amelyek valós problémákra kínálnak megoldásokat, miközben megkönnyítik a felhasználók mindennapjait. Az idei, 2022-es kiírásban két kategóriában – ötlet és Scale-up (érett) – 186 jelentkező csapat volt, mely utóbbit nyertük meg. 

– Kérlek, mutasd be a CityRoom-alkalmazásotokat! 
– A CityRoom egy olyan telefonos nyomozós kalandjáték, amely kimozdítja a szabadba az embereket, és egy izgalmas programot kínál nekik a városban, melynek keretein belül bejárhatják a nevezetességeket és játszhatnak is egyszerre. Mindeközben a játék úgy kalauzolja a csapatokat a látványosságokat érintve, hogy közben különböző kihívások elé állítja őket, amelyeket közösen kell megoldaniuk. Minden játékunk egy-egy rejtélyes, izgalmas történetet ölel fel. 

– Ezek szerint egy új, modern alternatívát kínáltok a városnézésre? 
– Pontosan ez volt a célunk, hogy az embereknek új formában mutathassuk meg a várost. Az általunk preferált digitalizált turizmussal szeretnénk búcsút inteni az unalmas városnézéseknek. 

– Kiknek ajánljátok az alkalmazást? 
– Bárkinek, aki nyitott rá. Szeretnénk minél több városban jelen lenni, és bízunk abban, hogy a jövőben alapvető programként számolnak velünk a játékosok, legyenek ők gyerekek, felnőttek, családok, cégek, baráti társaságok, kirándulók vagy éppen osztályközösségek. 

– Mennyi időbe telt, amíg az ötlet valósággá vált, majd díjat nyert? 
– 2021 elején fejlesztettük le, és elsőként Kecskeméten indultunk el, hiszen itt élünk. Az ötlet és az itteni játékok kidolgozásában segítségünkre volt a kecskeméti szabadu­lószoba, azaz a Hírös Exit Room üzemeltetője. Nagyon hamar jöttek is az első játékosok, akiktől abszolút pozitív visszajelzéseket kaptunk. Ez tovább motivált bennünket, így elkészítettük a következő játékainkat Szentkirályra és Szegedre. Ezt követően Debrecent vettük célba, most pedig Budapest következik. Bő egy év alatt több mint 1200 játékossal és 240 csapattal büszkélkedhetünk már! 2022-ben jelentkeztünk az MVM által meghirdetett MVM Edison versenyre, melyet a napokban nyertünk meg. 

– A dicsőség és elismerés mellett milyen hozadéka volt a startupmegmérettetésnek? 
– A verseny egy intenzív felkészítővel járt, melynek keretében az MVM munkatársaitól és a számunkra kijelölt mentorunktól nagyon sokat tanulhattunk, értékes tapasztalatokat gyűjthettünk. 

– Hogyan tovább? 
– Nagyon megtisztelő számunkra, hogy egy ilyen neves és nagy versenyen tudtunk győzni. Ez megerősít minket abban, hogy jó irányba haladunk, és ezt az utat kell tovább járnunk a CityRoommal! A srácokkal van egy saját webfejlesztő cégünk, ebben dolgozunk tovább, keressük és tervezzük az újabb fejleszthető ötleteket. 

– Régóta dolgoztak együtt? 
– Húszas éveink elején járunk, így csak néhány évre tekint vissza a közös történetünk. A kecskeméti Kandó középiskolában ismerkedtünk meg az informatika szakon, osztálytársakként barátokká váltunk. A felsőfokú tanulmányainkat már máshol folytattuk, de a barátságunk megmaradt, és a céljaink is egy irányba visznek minket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában