Beszámoló

2022.06.05. 18:49

Sok dolga akadt tavaly a kiskőrösi térség tűzoltóinak

A májusi kiskőrösi önkormányzati ülésen tárgyalták a városatyák a helyi tűzoltóság vezetője, Nádasdi Gergely százados által jegyzett éves beszámolót.

Barta Zsolt

A rendvédelmi dolgozók napján a kiskőrösi tűzoltók mutattak be egy mentési folyamatot Fotó: Barta Zsolt

A tavalyelőtt decemberben új laktanyával gazdagodó Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság felügyeleti területe 1023 négyzetkilométer. Ebben a térségben közel 53 ezer ember 15 településen él, akik biztonságára ügyelnek a szakemberek. 

A hivatásos tűzoltó-parancsnokság mellett két önkormányzati tűzoltóság lát el szakmai tevékenységet Soltvadkerten és Kecelen. A kőrösiek munkáját segítik azok az önkéntes egységek is, akik Akasztón, Csengődön, Császártöltésen, Imrehegyen, Kecelen, Kiskőrösön, Soltvadkerten, Tabdiban tevékenykednek. A kiskőrösi tűzoltók tavaly 450, a keceliek 102, míg Soltvadkert tűzoltói 80 eseményhez vonultak. 

A tűzesetek száma 307 volt, amelyből szándékosan megtévesztő jelzést öt esetben jegyeztek. 

A megyei igazgatóság feljelentést tett az elkövetők ellen. A téves jelzések száma 57 volt, a kiérkezés előtt már felszámolt eseményeket 25 alkalommal regisztráltak. Műszaki mentéshez 143 alkalommal vonultak, konkrét beavatkozásra 355 esetben került sor. Az elmúlt évben több alkalommal hagyták el a laktanyát olyan események során, amelyek közbeszéd tárgyát képezték a kiskőrösi polgárok között. 

Áprilisban Soltvadkerten egy buszbalesethez vonultak, májusban Kiskőrösön egy kiemelt raktártűzben álltak helyt a szakemberek. Soltszentimrén egy III. kategóriájú kiemelt raktártüzet oltottak el, júniusban Bócsán egy II. kategóriájú, kiemelt szabadtéri tűz történt. 

A katasztrófavédelmi közösségi szolgálaton tavaly 23 diák vett részt, akik elsősorban Kiskőrös és Kecskemét középfokú iskoláiból jelentkeztek. A kiskőrösieknek jelenleg 19 középfokú tanintézménnyel van szakmai megállapodása, amelyek közt kecskeméti, kalocsai, kiskunfélegyházi, szegedi, bajai, csongrádi iskola is található. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában