Fejlesztés

2022.06.16. 12:47

NB I. kompatibilissé tehetik a kecskeméti Széktói Stadiont

A kecskeméti Széktói Stadion rekonstrukciójával kapcsolatban tett fel kérdést a csütörtöki közgyűlésen dr. Vancsura István, a Szövetség a Hírös Városért képviselője.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

Az 1962-ben átadott létesítmény 20 éve esett át utoljára felújításon. Azóta a stadion első futballpályájának infrastruktúrája, épületei, környezete és a parkoló mára meglehetősen leromlott állapotba került. Vancsura István szerint olyannyira, hogy nemhogy NB I.-es, hanem még NB II.-es futballmeccsek rendezésére sem alkalmas. Mint fogalmazott, hazánk számos településén létesült új stadion, vagy újult meg a régi. Kecskemét több mint 100 ezres lakosságszámú város, és az NB I.-es indulás jogát megszerző KTE meccseit ezrek látogatják, és a rekonstrukcióval hazai pályán is játszhatná mérkőzéseit az együttes. Vancsura István Szemereyné Pataki Klaudiát kérdezte arról, hogy tervezi-e a város a stadion rekonstrukcióját akár pályázati, akár kormányzati forrás felhasználásával?

A polgármester válaszában kifejtette, hogy a fejlesztés igényt jelentő lista teljesíthető, a változtatásokat a szezonindító mérkőzésre elvégezhetik. Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy likviditásként, gyorssegélyként támogathatja az önkormányzat a klubot, hogy teljesítsék a feltételeket.

Két éve TAO támogatási kérést nyújtottak be az Magyar Labdarúgó Szövetséghez, a mára aktuálissá vált fejlesztés miatt, de akkor a futballszervezet nem támogatta a kérést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában