Labdarúgás

2022.06.09. 21:18

Egy fontos zöld lámpát megkapott az újra NB I.-es KTE

Az Magyar Labdarúgó Szövetségnek a csütörtöki elnökségi ülését követően kiadott nyilatkozata értelmében a Kecskeméti TE – bizonyos feltételek teljesítése esetén, miután két feltétel teljesítésére haladékot kapott – hazai pályán játszhatja az NB I.-es mérkőzéseit.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

A csütörtöki ülésen a Magyar Labdarúgó Szövetség hozott döntéseket a női futsal bajnokság létszámával és a várandós játékosok átigazolásával kapcsolatban, szigorította a vezetőedzők idényen belüli egyesületváltását, és megnehezíti a végzettség nélküli edzők helyettesítését, ám ami igazán érdekli a mai ülés kapcsán a Bács-Kiskun megyei szurkolókat, az az NB I.-be visszajutott Kecskeméti TE hazai szereplésével kapcsolatos.

„A csütörtöki ülésén az MLSZ elnöksége a kecskeméti stadion fejlesztésével kapcsolatos kérdések megvitatását követően úgy döntött, hogy a nélkülözhetetlen eszközök határidőre történő felszerelése esetén a fedett lelátó és a pályafűtés kiépítésére haladékot ad a klub számára, annak érdekében, hogy a kecskeméti szurkolóknak ne kelljen száz kilométereket utazniuk a hazai mérkőzésekre” – áll a labdarúgó szövetség honlapján.

„Tekintettel arra, hogy a klub és a város vezetése mindent elkövet annak érdekében, hogy ez a folyamat (a versenyzési feltételeket megállapító szabályzatban előírt, kötelező infrastruktúra felállítása. A szerk.) a legrövidebb időn belül megvalósuljon, az MLSZ elnöksége egyes, a mérkőzések lejátszásához nem elengedhetetlenül szükséges fejlesztés végrehajtására, nevezetesen a nézőtér lefedésére és a pályafűtés kiépítésére haladékot adott. Arra az esetre, ha a klub nem készül el a kötelező fejlesztésekkel a bajnokság nyitányára, akkor egy másik, NB I.-es licenccel rendelkező stadionban kell játszania hazai mérkőzéseit. Ugyanez a helyzet akkor is, ha pályafűtés hiányában a téli időszakban a szélsőséges időjárás miatt egy mérkőzést esetleg nem lehet megtartani a Széktói stadionban. Természetesen a klub felelőssége a másik megfelelő helyszín bérlése ezen találkozókra” – fejti ki a szövetség közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában