Adomány

2022.06.14. 14:44

Lélegeztetőgépet kapott a kecskeméti kórház gyermekosztálya

A Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány – a hozzájuk érkezett adományoknak köszönhetően – egy új, 4 millió forint értékű non-invazív lélegeztetőgépet adományozott a kecskeméti megyei kórház gyermekosztályának – számolt be róla az intézmény a közösségi oldalán.

baon.hu

A négymillió forint értékű non-invazív lélegeztetőgép nagy segítséget jelent a kicsiknek Fotó: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Facebook-oldala

Az átadáson jelen volt a Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány elnöke, Bárdi-Nyilas Mariann, akitől dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos vette át jelképesen az életmentő eszközt.
– Ez a non-invazív lélegeztetőgép orrkanülön keresztül tud pozitív végnyomást, illetve pozitív nyomású lélegeztetést nyújtani.  Azoknak a babáknak megfelelő, akiknek nem jó a spontán légzése vagy nem elég a saját légzés, illetve a magas áramlású légzéstámogatás sem elég, viszont állapotuk nem igényel még invazív, légcsőtubusos lélegeztetést – mutatta be az eszközt az osztályvezető főorvos. 

Mint írják, a babák eközben nincsenek altatva, és legtöbbször zavarni sem szokta őket a gép, sőt megnyugtatja őket, hiszen könnyebbé teszi légzésüket.

Ahogyan azt dr. Tálosi Gyula főorvostól megtudtuk, ez a fajta speciális lélegeztetőgép egészen újszülött kortól használható nagyjából 10 kilogramm súlyú gyermekekig.

Bárdi-Nyilas Mariann, a Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány elnöke elmondta, ez az adomány mérföldkő a szervezetük tevékenységében, és nagyon örülnek, hogy a támogatásoknak köszönhetően egy ilyen horderejű, korszerű lélegeztetőgép beszerzésében tudtak segítséget nyújtani. –Az összefogás erejének, és természetesen a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványnak is köszönhető, hogy sikerült ezt a közös célt megvalósítani. A mi feladatunk az, hogy a gyermekellátást segítsük, és azt gondolom, ez a gép nagyon sok babának az életét, felépülését fogja megkönnyíteni – mondta az alapítvány elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában