Galériával

2022.06.03. 14:36

Kihirdették a környezet- és természetvédelmi vetélkedő nyerteseit Kecskeméten

1972 óta június 5-én ünneplik világszerte a környezetvédelmi világnapot. A cél, hogy ráirányítsák a figyelmet a környezet védelmének és egészségének fontosságára, amely az egész világon hatással van az emberek jólétére és a gazdasági fejlődésre. A világnaphoz kapcsolódóan két díjkiosztót tartottak pénteken Kecskeméten, a Hírös Agóra előtt.

Sebestyén Hajnalka

Az ajándékokat Engert Jakabné Kecskemét alpolgármestere adta át. Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Kiskunsági Környezet- és Természetvédelmi Egyesület 2021/2022-es tanévben ismét megszervezte a kecskeméti középiskolások környezet- és természetvédelmi vetélkedőjét. Az ötfős csapatok szerdán versenyeztek, az eredményeket pénteken hirdették ki.

Juhász István, az egyesület elnöke köszöntötte a csapatokat, majd Engert Jakabné alpolgármesterrel közösen gratuláltak a díjazottaknak.

Első lett a Piarista Gimnázium csapata, második a Bányai Júlia Gimnázium csapata, harmadik a Kecskeméti Református Gimnázium csapata, negyedik a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum csapata, ötödik a Szent-Györgyi Albert Technikum csapata. 

A középiskolás verseny környezet- és természetvédelmi díjkiosztója után Szabó Csaba, a Hírös Agóra ifjúságfejlesztési szakmai vezetője a Föld Napján meghirdetett alkotópályázatuk díjazottait hirdette ki, az ajándékokat Engert Jakabné adta át. 

Az óvodásoknál díjazták Ambrus Bereniké, Gyulai-Könyves Anna, Szesze Olívia Amy, Kovács Anna és Parádi Dóra alkotását. Az általános iskolásoknál Bíró Ágota, Cseh Jázmin, Kővágó Kamilla, Molnár-Szabó Fanni, Nyúl Tamás, Orosz Viktória, Radványi Csenge, Somodi István Márk és Tóth Igor alkotása nyerte el a zsűri tetszését. Rajtuk kívül a rendőrség és a Hírös Agóra különdíját Váradi Kitti érdemelte ki. Végül egy kollektív díj is született, melyet a Hosszú utcai óvoda Mókus és Süni csoportjának képviseletében három kis óvodás vett át. 

A díjazott képeket június 30-ig az Ifjúsági Otthon Társalgójában bárki megtekinthet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában