Támogatás

2022.06.16. 10:15

Ismét csatlakozik a kecskeméti önkormányzat a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszerhez

Csütörtöki ülésén arról döntött a közgyűlés, hogy a kecskeméti önkormányzat meghirdetése esetén csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2023. évi fordulójához.

Horváth Péter

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A csatlakozó önkormányzatnak kétféle pályázatot kell kiírni, egyiket a már felsőoktatásban tanuló hallgatók részére, a másikat pedig a felsőoktatási tanulmányaikat elkezdők számára. Az eredményesen pályázóknak az önkormányzat ötezer-nyolcezer forint havi támogatást állapíthat meg, amit a szakminisztérium további ötezer forinttal egészíthet ki. A már felsőoktatási intézményben tanulók részére 2023 januárjától decemberéig 10 hónapra, a tanulmányaikat kezdőknek 2023 szeptemberétől 2026 májusáig háromszor 10 hónapra kell biztosítania a fedezetet.

Az önkormányzat az ideivel megelőző, havi ötezer forintot biztosít, amit eredeti előirányzatként vesz figyelembe a 2023-as költségvetés tervezésében. A közgyűlés vállalta, hogy a felsőoktatási tanulmányokat kezdő háromszor 10 hónapra támogatást nyert fiatal hallgatók számára hat egymást követő félévre garantálja az ösztöndíj folyósítását.

Nemcsik Mátyás elmondta, hogy a program a hátrányos helyzetű fiatalok támogatására szolgál. 16 év alatt 1447 döntés született a támogatásról. Évente 90-100 fiatalt támogatnak, évi 5 millió forint keretből és hangsúlyozta, hogy fontos a támogatás folytatása.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta az előterjesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában