Beruházás

2022.06.19. 18:30

Hamarosan indulhat az új óvoda bővítése Kalocsán

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően újabb 550 millió forintot kap óvodaépítésre Kalocsa.

Gábor János

A Lurkópalota Belvárosi Óvoda kapacitása két éven belül megduplázódik Fotó: Gábor János

Újabb 550 millió forintot kap óvodaépítésre a város – jelentette be múlt heti polgármesteri tájékoztatójában dr. Filvig Géza. A városvezető közölte, a nemrég átadott Lurkópalota Belvárosi Óvoda újabb 75 fős kapacitással 150 fős intézménnyé bővülhet, miután az önkormányzat megnyerte az erre vonatkozó pályázatot. Hozzátette: mivel a tervek már korábban elkészültek, rögtön kiírhatják a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást. 

A tájékoztatóból kiderült, hogy az ideiglenes óvodaépületté alakított ifjúsági ház – ami a Lurkópalota szomszédságában áll – elkészült, és ha a helyszínbejáráson a pedagógusok is megfelelőnek találják, akkor szeptemberben megkezdheti a működést. Ezt a mostani Kunszt József utcai intézmény fogja birtokba venni, de csak addig, amíg elkészül az új épületszárny. 

A munkálatok várhatóan két évig fognak tartani – közölte Filvig Géza. Ezek alapján az ideiglenes óvodába költöztetett intézmény legkorábban a 2024/25-ös tanévben nyeri el végleges otthonát. 

Mint ismert, a Petőfi Sándor, az Erkel Ferenc és a Kígyó utcák által övezett területen idén tavasszal kezdte meg működését a város legújabb óvodája, amit eredetileg két intézmény, az Újvárosi és a Kunszt utcai óvoda kiváltására szántak, de az időközben elszállt építőanyagárak miatt sokáig parkolópályára került a projekt. A kiegészítő támogatásokkal együtt végül 550 millió forintból felhúzott épület 75 gyermek befogadására, vagyis egy óvoda három csoportja, illetve az összevont intézmény irodái számára volt elegendő. Az óhatatlanul szükséges bővítés munkálatai néhány hónapon belül megkezdődhetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában