Kecskemét / Galériával

2022.05.03. 13:56

Több mint ötven ingyenes programmal várják az érdeklődőket a Születésünnepen

Nagy érdeklődés mellett zajlik a kecskeméti Születésünnep. A május 14-éig tartó rendezvénysorozat keretében több mint ötven ingyenes programmal várják a várandósokat, a kisgyermekeseket és a babát tervező párokat. Kedden az egyik legkedveltebb a kisgyermek életmentés alapjait bemutató előadás volt Riczu Norbert mentő szakápolóval a könyvtárban.

Sebestyén Hajnalka

Sok érdeklődőt vonz a programsorozat. Fotó: Bús Csaba

Nyolcadik alkalommal szervezték meg a Születésünnep rendezvénysorozatot. Kecskemét több pontján tartanak ingyenes előadásokat, bemutatókat, sportos foglalkozásokat a baba-mama témakörében. A cél a kezdetektől ugyanaz: a szervezők lehetőséget nyújtanak arra, hogy bemutatkozzanak azok a szakemberek, akik olyan programokat, szolgáltatásokat nyújtanak, melyek a várandósság, szülés, kisgyermekes időszak témájával foglalkoznak. A kismamák, az anyukák érezzék, hogy baj esetén van kitől segítséget kérniük, nincsenek egyedül a mindennapokban. 

Kedden a kisgyermek életmentés alapjait mutatta beRiczu Norbert mentő szakápoló. Fotó: Bús Csaba

A népszerű program főszervezője évek óta Kovács-Dandi Csilla háromgyermekes édesanya, kismamajóga-oktató, dúla. Ő maga is tart előadást, jövő szerdán 17 órakor a megyei könyvtárban. Címe: Szülésfelkészítő kérdezz-felelek. A beszélgetés fő témája a vajúdás és a légzéstechnika lesz.

– Jól indult hétfőn az idei Születésünnep. Már az első előadásokra is többen kíváncsiak voltak. 

Az anyukák kérésére idén ismét szó esett a hozzátáplálásról, mely sokakat érint. 

A gyermekfogászat iránt is sokan érdeklődtek, a kicsik örömmel ismerkedtek a rendelővel. Kedden délelőtt Riczu Norbert mentő szakápoló kisgyermek életmentés alapjait bemutató előadása mindig sokakat vonz, ezúttal is így volt a könyvtárban  – összegezte az eddigi tapasztalatokat Kovács-Dandi Csilla.

A következő napokban egymást érik a hasznos információkat nyújtó programok, melyek közül néhányra regisztrálni kell. A teljes kínálat részletekkel együtt a szuletesunnep.hu oldalon megismerhető. 

Minden állomáson matrica gyűjthető az útlevélbe, melyek közül a végén kisorsolnak sok értékes ajándékot.

Ízelítő a következő tíz nap programjaiból

Május 12-én, jövő csütörtökön 10 órától tartja meg Butkáné Kis Regina hordozási tanácsadó a hagyományos hordozófesztivált a könyvtárban. Lesz hordozós divatbemutató, ismerkedés a hordozóeszközökkel hordozási tanácsadó segítségével. Mindenkinek segítenek eligazodni a hordozóeszközök hatalmas kínálatában, a gyakorlatban láthatják a különböző hordozók használatát. Anyukák örömére most is lesz ingyenes fotózás. 

Szakorvosokkal is találkozhatnak az érdeklődők. E hét csütörtökön 11 órától dr. Nagy Beáta csecsemő-gyermekgyógyász háziorvos tart előadást Újszülöttel hazaérkezés a kórházból – mit tegyek? címmel a Libri Malom könyvesboltban. Szintén csütörtökön, 16 órától a könyvtárban dr. Kelemen Edit, a koraszülött részleg vezető főorvosa beszélget a résztvevőkkel, majd őt követi dr. Fetterné Marozsán Mónika gyógytornász. Előadásának címe: Holisztikus szemlélettel a babák mozgásfejlődéséről, a boldog, kiegyensúlyozott babákért. Jövő pénteken 16.30-kor a könyvtárban várja az anyukákat, várandósokat egy kötetlen beszélgetésre dr. Bánfalvi Attila szülész-nőgyógyász főorvos. 

– A zárónap május 14. szombat. Délelőtt fő attrakciója 9.20-tól a kismotoros felvonulás lesz a Főtéren, melyet a közös virágültetés követ. Mindkét programra szükséges az előzetes regisztráció. Délután 16 órakor tartjuk meg a záróprogramot, azaz a nyereménysorsolást a könyvtárban – mondta végül Kovács-Dandi Csilla. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában