Fejlesztés

2022.05.29. 21:00

Megújul a vízelvezető rendszer Vecsén

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatással valósul meg a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése Dunavecsén.

Gulyás Sándor

A település a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának keretében 247,01 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a kivitelezési munkákra, melynek része egy záportározó kialakítása is. A fejlesztés célja a település környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, a helyi vízkár-veszélyeztetettség csökkentése és a környezeti káresemények megelőzése. Valamint, hogy a csapadékvizek nagyobb része a területen maradjon, így a felszíni és a felszín alatti vízkészletek közötti gazdálkodás ezzel elősegíthető. A fejlesztés eredményeként a város belterületén a meglévő csapadékvíz-hálózat fejlesztésére kerül sor, új csapadékvíz-gyűjtő és -elvezető hálózattal való kiegészítéssel, valamint kialakításra kerül egy záportározó. A projekt várhatóan 2023 áprilisában zárul – olvasható a sajtóközleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában