Előkészület

2022.05.10. 17:20

Lőszermentesítik a felújítás előtt a 441-es főút Kecskemét és Nagykőrös közötti szakaszát

A 441. számú főút Kecskemét és Nagykőrös közötti szakaszán megkezdődött a kivitelezés első fázisa lőszermentesítéssel és területelőkészítéssel. A munkaterületen jelenleg bozót- és cserjeirtást, fakivágási, illetve régészeti feladatokat végeznek – írja a Nemzeti Infrastruktúra (NIF) Zrt. a honlapján.

baon.hu

Megkezdődött a terület előkészítése a 441-es főút fejlesztéséhez Fotó: nif.hu

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a NIF Zrt. beruházásában a mintegy 10 kilométert érintő projektben a 441-es főút egy jelentős kecskeméti szakaszát négysávosra bővítik, emellett a 445-ös kecskeméti északi elkerülő és a nagykőrösi Téglagyári utca közötti 7,29 km-en a meglévő 2×1 sávos burkolatot megerősítik.

A tervek szerint június elején megkezdődik Nagykőrösön a Téglagyár úti csomópont átépítése, a hónap végén pedig Nagykőrös belterületén a burkolat felújítása a Kálvin térig. A közműkiváltásokat júliusban kezdik meg mind Nagykőrös, mind pedig Katonatelep területén. A főpálya átépítését várhatóan a nyár második felében kezdik meg Nagykőrös, Téglagyári úti csomópont és az M44-es gyorsforgalmi út csomópontja közötti szakaszon.

A NIF Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a kivitelezés ideje alatt körültekintően közlekedjenek a szakaszon, mivel a beavatkozások forgalomtereléssel járnak majd. A forgalmirend-változások ütemezéséről minden esetben tájékoztatják a lakosságot.

Mint írják, a kivitelezést a Colas Út Zrt. végzi nettó 8.495 milliárd forint értékben. A projekt a Térségi közúti beruházások (TKB) program keretében, hazai forrásból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában