Forgalomkorlátozás

2022.04.06. 09:44

Lezárják a kerékpárutat a 441-es főúton, Nagykőrös és Kecskemét között

A Nagykőrös és Kecskemét között, a 441. számú főút felújítási munkálatai miatt az út melletti kerékpárutat (Nagykőrös Téglagyári utca-Kecskemét Katona Zsigmond utcák közötti szakaszon) 2022. április 11-től várhatóan 2023. október 31-ig lezárják – tájékoztatott közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

baon.hu

Részlet a kerékpárút lezárását bemutató térképről Fotó: nif.hu

Mint írják, a teljes szakaszon nem lesz mindenhol egyidejűleg munkavégzés, viszont a helyi beavatkozások miatt a kerékpáros közlekedés balesetveszélyes, így arra kérik a kerékpárral közlekedőket használják a tömegközlekedési eszközöket.

 

A NIF Zrt. beruházásában a mintegy 10 kilométert érintő projektben a 441. számú főút egy jelentős kecskeméti szakaszát négysávosra bővítik, emellett a 445-ös kecskeméti északi elkerülő és a nagykőrösi Téglagyári utca közötti 7,29 km-en a meglévő 2×1 sávos burkolatot megerősítik.

 

Az út szélesítése miatt a jelenlegi kerékpárút újjáépítése szükséges. Az új kerékpárút a Téglagyár utcai csomóponttól indul, Katonatelep Gyökér utcáig a nyugati oldalon halad a továbbiakban is, azonban a Gyökér utcánál áthelyezésre kerül az út keleti oldalára.

Térkép a kerékpárút lezárásról Fotó: nif.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában