Fejlesztések

2022.05.13. 11:25

Felújítják a művelődési házat és a könyvtárt Kunadacson

A kunadacsi önkormányzat 79,5 millió forint támogatást nyert a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán a község művelődési házának és könyvtárának teljes körű felújítására.

Gulyás Sándor

Farkas Ildikó a felújításra váró művelődési ház előtt Fotó: Gulyás Sándor

– A közösségi könyvtár és a művelődési központ ad helyet a települési rendezvényeknek. A folyamatos karbantartás ellenére az épület mára megérett a felújításra. A rendelkezésre álló keretből az épület energetikai korszerűsítése valósul meg. A szakemberek elvégzik a külső falak, a födém hőszigetelését, kicserélik a homlokzati nyílászárók egy részét, kiépül a napelemrendszer, és megvalósul az intézmény akadálymentesítése is. A munkálatok a jövő évben kezdődnek – részletezte a projekt tartalmát Farkas Ildikó, a község polgármestere. 

Kunadacs önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban is. 

Közel nyolcmillió forint támogatást nyert a szolgálati lakás energetikai felújítására, a Peregi út rekonstrukciós munkáira 8,5 milliót költenek, melyből a saját erő 4 millió forint. 

– Folyamatban van a sportcsarnokunk nyílászáróinak cseréje. A projekt mintegy 16 millió forintba kerül, melyből a támogatás összege 13,4 millió forint. A közfoglalkoztatási programban három projektünk fut. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a bevételt útépítésre fordítjuk. Idén a Deák Ferenc utca felújítását kezdődik meg. Községünk az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatás keretében az Igazgyöngy Óvoda tetőfelújítására 15,9 millió forint támogatásban részesült. A támogatási intenzitás nyolcvanöt százalékos – sorolta a közeljövő terveit a község polgármestere. 

Felpezsdült a közösségi élet

A vírushelyzet után visszatérünk a régi kerékvágásba. A hagyományos falunapunkat június 4-én tartjuk meg. A rendezvény keretében adjuk át a kitüntető díjakat, valamint a község szépítése terén végzett példaértékű munkájáért, a tisztább, vonzóbb település kialakításért járó elismeréseket – tette hozzá Farkas Ildikó, Kunadacs polgármestere. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában