Közbiztonság

2022.04.28. 16:09

Új helyszínekre szerelnek fel térfigyelő kamerákat Kecskeméten

A közgyűlés április 28-i ülésén egyhangúlag elfogadta Homoki Tamás alpolgármester indítványát, hogy Kecskemét több pontjára is térfigyelőkamera-rendszert telepítsenek a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány közreműködésével.

Horváth Péter

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

A Közalapítvány térfelügyeleti kamerák telepítését javasolja a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia és Kecskeméti Nagytemplom közötti területre. Az előterjesztésben szereplő indoklás szerint ezzel megelőzhető lenne a felújított Nagytemplom falának megrongálása, valamint bűnmegelőzési és közbiztonsági szempontból is szükséges lenne.

Továbbá térfigyelő kamerákat telepítenek a Kecskeméti Nagytemplom és a Városháza közötti területre, a Vadaskert parkoló és a Kecskeméti Művésztelep területére, az Izsáki úti gyalogátkelő a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara előtti területre.

A Szolnoki úti gyalogos aluljárót több szerv is javasolja, mert több rablás és személy elleni inzultus is köthető a helyszínhez, illetve kamerák kerülnek a Köztemető-Mécses utca közötti területre, a parkolókhoz, valamint a Kápolna utca-Munkácsy utca kereszteződésébe és a Piarista Gimnázium és a Piarista templom közötti területre.

Eddig 360 kamerát telepítettek már Kecskemét területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában