Munka

2022.04.19. 11:13

Elindultak a közfoglalkoztatási programok Jánoshalmán

Jánoshalma intézményeiben 24 fő kap munkát a közfoglalkoztatási program keretében.

Pozsgai Ákos

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Kormányzati támogatással a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási program keretében – amely március 1-től július 31-ig tart – összesen huszonnégy főt tud alkalmazni az önkormányzat. Elsősorban a város intézményeiben, az óvodában, a diákélelmezési konyhán, az Imre Zoltán Művelődési Központban és a Polgármesteri Hivatalban biztosít számukra munkát az önkormányzat – tájékoztatott Czeller Zoltán polgármester.

A közfoglalkoztatottak ezen kívül a tisztán tartják a buszpályaudvar épületét, segítenek a városi sportpálya területének gondozásában, részt vesznek a közterületi parkok gondozásában is, sok helyen szépítik a várost.

A polgármester beszámolt arról is, hogy az önkormányzat másik jelentős programja ebben az évben a Startmunka mintaprogram, amely március elsején indult és egy évig tart és tizenöt fő vesz benne részt. Ők a program keretében a város közútjainak, járdáinak, parkolóinak, árokrendszerének folyamatos javítását és karbantartását végzik. Idén több helyen új járdák épülnek és folyamatosan szüntetik meg az árkok feliszaposodását, valamint kitakarítják belőle a felhalmozódott szemetet és falevelet, és rendszeresen kaszálják, amellyel az esetleges belvízkárokat szeretné az önkormányzat megelőzni, hogy a belvizek és a csapadékvíz szabadon elfolyhassanak.  

A település területén összegyűjtött gallyak, fa nyesedékek aprítása is ennek a programnak a keretében történik. A nyesedékek begyűjtik a lakott területekről és a dűlőutak mentén, majd az önkormányzat a saját telephelyén a város munkagépével zúzzák apróra, majd a zúzalékokat az önkormányzati intézményekben használják fel fűtőanyagként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában