Galériával

2022.04.08. 19:55

Bábokkal meséltek az óvodások Kecskeméten

A pandémia miatt két év kihagyás után rendezték meg pénteken a Bóbita Bábtalálkozót az Árpádvárosi Csigabiga Óvodában. A több évtizedes múltra visszatekintő eseményen hét óvoda 40 gyermeke játszotta el bábokkal a meséket.

Horváth Péter

Két év kihagyás után újra megrendezték a Bóbita Bábtalálkozót. Fotó: Bús Csaba

A bábokról, a játékról és a mesékről szólt a péntek délelőtt a kecskeméti Árpádvárosi Csigabiga Óvodában. Az óvoda 23. éve rendezi meg a Bóbita Bábtalálkozót, ahol idén hét ovi mintegy 40 gyermeke szerepelt. A nagycsoportosok a klasszikus bábjáték módszerével népmeséket és állatmeséket adtak elő. 

 

Kurilláné Páncél Csilla intézményvezető elmondta, hogy intézményükben mindig hangsúlyt fektettek a tehetséggondozásra, ezen belül a bábozás mindennapi nevelőmunkájuk része. Rámutatott, hogy minden esztendőben nagycsoportosok vesznek részt a bábtalálkozón, mivel ez a korosztály már jó nyelvi készségekkel rendelkezik és idegen környezetben is képes megmutatni tehetségét.

Az esemény megnyitóján Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket és örömét fejezte ki, hogy a pandémia miatti két éves szünet után ismét megtarthatták a nagy múltú találkozót. Az alpolgármester megköszönte az óvodai dolgozóknak azt a hősies, megfeszített munkát, amit a járvány évei alatt végeztek, majd egy perces néma felállással emlékeztek meg egy elhunyt óvónéniről.


A találkozón a Csigabiga, az Egyetértés, a Barackvirág, a Hosszú utca, a Széchenyi sétányi, a Lánchíd utcai és a Juhar utcai ovisok léptek fel bábelőadásukkal. Az esemény sosem verseny, így idén sem volt rangsorolás. A zsűri szóbeli értékelést adott a fellépő ovisok előadókészségéről és a felkészítő óvodapedagógusok munkájáról. Azonban a díjazás így sem maradt el, az oklevél mellé ajándékot is kaptak a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában