Beruházás

2022.04.08. 06:55

Az utak egy része és a polgármesteri hivatal is megújul Szabadszálláson

Több millió forint támogatásból újulhatnak meg Szabadszálláson az utak és a polgármesteri hivatal.

Gulyás Sándor

Darabos József polgármester és Bencze Ildikó alpolgármester. Fotó: Gulyás Sándor

Több mint hatszázmillió forintot költhet a polgármesteri hivatal energetikai felújítására és a belterületi úthálózat részleges rekonstrukciójára a szabadszállási önkormányzat. Az útépítés kivitelezése várhatóan május elején kezdődik. 
 

– A város kétszázötvenmillió forint támogatást kapott Magyarország Kormányától, melyből 233 millió forintot útépítésre, a fennmaradó 17 millió forintot pedig orvosi eszközök beszerzésére fordíthatjuk. A rendelkezésre álló keretből tíz utca, a Szendrey Júlia, a Szegfű, a Hajcsár, a Toldi, a Vasváry Pál, a Báthory, a Lehel, a Gárdonyi Géza utca, valamint a Bem utca vége és a Kurucz köz kap új aszfaltburkolatot. Ezzel a beruházással párhuzamosan indul az útépítés második üteme is, hiszen ugyancsak a Magyarország Kormányától kapott másik, több mint 101 millió forintos támogatásnak köszönhetően további három utca (Bethlen Gábor, Erkel Ferenc, Vadvirág) felújítása valósulhat meg. A kivitelezés megkezdésére a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően, május elején kerülhet sor. A beruházás jelentőségét mutatja, hogy ilyen mértékű úthálózat-fejlesztés 1986 óta nem volt a településen – fogalmazott Darabos József polgár­mester. 

– A belterületi úthálózat rekonstrukciója mellett az idei esztendőben a polgármesteri hivatal épületének energetikai felújítása is megkezdődik. 

A munkálatokra a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz program keretein belül 270 millió forint támogatást nyert városunk. 

A beruházás nemcsak a közel 200 éves műemléki főépületet, hanem a később hozzáépített épületszárnyat is érinti. Megújulnak a nyílászárók, födémszigetelést kap az épület, valamint a hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer kiépítése is elkezdődik. A munkálatok legkorábban ősszel indulhatnak. További terveinek között szerepel a villamoshálózat és a belső burkolatok felújítása is – tette hozzá a városvezető, aki elmondta azt is, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtott be az óvoda épületének további fejlesztésére is. Amennyiben sikerrel jár a pályázat, akkor megvalósulhat a jelenlegi épület együttes legidősebb részében a villamos hálózat korszerűsítése, valamint a szociális blokkok megújítása – tette hozzá Darabos József.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában