Videókkal/Galériákkal

2022.04.03. 23:30

A Fidesz jelöltjei győztek Bács-Kiskun megyében

Vasárnap este 11 órára bizonyossá vált: Bács-Kiskun megye mind a hat egyéni választókerületében győzött a Fidesz-KDNP jelöltje, második helyen végzett az összefogás jelöltje, a harmadik legtöbb szavazatot pedig a Mi Hazánk jelöltjei kapták.

baon.hu

Bányai Gábor is magabiztosan nyeret a körzetét Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A következő ciklusban dr. Salacz László, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Font Sándor, Lezsák Sándor, Bányai Gábor és Zsigó Róbert képviseli majd Bács-Kiskun megyét az Országházban.

Felső sor, balról: dr. Salacz László, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Font Sándor, alsó sor, balról: Lezsák Sándor, Bányai Gábor és Zsigó Róbert.

A részletes eredményekért kattintson ide.

 

Dr. Salacz László és dr. Szeberényi Gyula Tamás is győzött egyéni választókerületében, Bács-Kiskun megye 1-es és 2-es körzetében. A Református Konviktusban tartott eredményvárón mindketten győzelmi beszédet mondtak háromnegyed 11 előtt.

 

– Hosszú, megfeszített, kemény munka gyümölcse a mai este. Érdemes volt együtt dolgozni. Szívből köszönöm a csapatnak és azoknak is, akik jelen pillanatban számolják a szavazatokat. Gratulálok magunknak és kemény négy év áll előttünk, de állunk a feladatok és kihívások elé, ami teljesíteni fogunk. Magyarország előre megy, nem hátra – mondta Salacz László.


– Most visszanézve könnyű volt – kezdte viccelve győzelmi beszédét Szeberényi Gyula Tamás. – Minden segítséget megkaptunk tőletek. Amikor benne voltunk, nagyon kemény munka volt, de nagyon szép győzelem született. Viszont ez kötelez is minket a nagyon kemény munkára. Úgy tűnik ismét kialakult a centrális erőtér, ami volt nyolc évvel ezelőtt. Ez óriási felelősség is, hiszen ami most következik, nagyon kemény lesz. Remélem, hogy helyt tudunk állni. Azzal a támogatással, amit tőletek kaptunk, ebben egészen biztos vagyok. 

 

Fölényes győzelmet aratott a 4. számú választókerületben Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, aki így nyolcadik ciklusát kezdheti meg a Parlamentben, ahol huszonnégy település, több ezer lakójának érdekeit képviseli a jövőben is. Az országgyűlési választás eredményét munkatársai és a körzet polgármesterei társaságában a félegyházi Rózsakert Vendéglőben várták. Az eredmények ismeretében mondott köszöntőjét itt nézhetik meg.

Ismét bizalmat kapott a választópolgároktól a Bács-Kiskun megyei 5. számú egyéni választókerületben Bányai Gábor a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.  

 

A Fidesz-KDNP kampánystábja a Kincsem Házban várta a választási eredményeket, ahol este fél 11 után szólt a jelenlévőkhöz Bányai Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje felesége oldalán. Köszönetet mondott a választóknak és a kampányban résztvevő önkénteseknek.

Bányai Gábor hangsúlyozta: „Magyarország ahhoz túl kicsi, hogy szétszakítsuk politikai, vagy bármilyen más elvek mentén.” Szerinte együtt, sokra vihetik, többre mehetnek, ebben bízik a jövőre nézve a képviselő, aki továbbra is politikai hovatartozás nélkül szeretné segíteni a választókerületet.

A választás éjszakáján Zsigó Róbert, a Bács-Kiskun megye 6. számú választókerületének megválasztott képviselője megköszönte mindenkinek a részvételt és azt, hogy megtisztelték, bizalmat szavaztak a Fidesznek. Óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy hetedszer választották meg Baján és térségében országgyűlési képviselőnek, a feladat súlyát is érzi.


– Megtisztelő és óriási feladat is. A kampányban is végig arról beszéltünk, hogy nagyon sok mindent értünk el közös munkával az elmúlt esztendőkben és nagyon sok dolgunk van még amit el kell végezzünk az elkövetkezendő időszakban. Óriási öröm az, hogy azt a munkát amit elkezdtünk az itt élőkkel, a polgármesterekkel, azt tudjuk folytatni az elkövetkezendő időszakban – nyilatkozta a baon.hu-nak Zsigó Róbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában