Beruházások

2022.03.28. 15:21

Új raktárat és italszaküzletet épített a Kozák Kft. Kecskeméten

Egy 4600 négyzetméteres raktárcsarnokot és egy hamarosan italszaküzletnek és irodáknak helyet adó épületet valósított meg az italnagykereskedéssel foglalkozó Kozák Kft. Kecskeméten, a Ceglédi úton, közel az északi elkerülő és a 441-es csomópontjához. Mint a hétfőn megtartott hivatalos átadón elhangzott: a beruházás egy GINOP-Plusz uniós pályázat keretében történt, mivel a cég kinőtte eddigi telephelyét a Halasi úton.

Hraskó István

A cég a Ceglédi úton, közel az északi elkerülő és a 441-es csomópontjához, valósította meg a beruházást Fotó: Hraskó István

A Kozák Kft. ügyvezetőjének, Kozák Endrének a szavait Pál Attila, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze tolmácsolta a megnyitón. A Kozák Kft. klasszikus családi vállalkozásként indult 1997-ben, és mindmáig családi alapokon működik. Első raktáruk egy 40 négyzetméteres garázs volt, majd a Ceglédi úton előbb egy 100, majd egy 400 négyzetméteres raktárat béreltek, de 2005-re ezeket is kinőtték. Innentől kezdve a Halasi úton volt a telephelyük, ahol a végén már 4 ezer négyzetméterre bővült a raktárkapacitásuk. 

Az évek során folyamatosan bővítették kapcsolataikat a hazai nagy gyártókkal, egyre többféle termék jelent meg a portfóliójukban. 

A beszállítók száma meghaladta a százat, a vásárlók száma az ezret, a forgalmazott termékek száma a 4 ezret, italok mellett szárazárut, konzervet, állateledelt és édességet is kínálnak. 25 autóból álló flottájuk Kecskemét 90 kilométeres körzetében 1300 partnerhez juttatja el a kívánt terméket. Immár négy diszkontáruházuk van, kettő Kecskeméten, egy-egy Kiskunfélegyházán és Cegléden, munkavállalóik száma elérte a 100 főt. 

A hivatalos átadó ünnepséget hétfőn tartották Fotó: Hraskó István

A koronavírus-járvány komoly kihívások elé állította az italnagykereskedést, de sok szerencsével és jó üzleti sratégiával sikeresen átvészelték, majd sikeresen pályáztak egy új, 4600 négyzetméteres csarnokra és egy italszaküzletet és irodákat is magában foglaló épületre. A magas polcrendszernek köszönhetően tárolókapacitásuk közel a duplájára bővült. A pályázat részeként a cég informatikai rendszerét is modernizálták, fejlesztik a termékkiadást, a készletnyilvántartást és a logisztikát. A cég további tervei között újabb diszkontáruházak megnyitása és az eredményesség növelése áll. Kozák Endre végül köszönetet mondott a kivitelezőnek, munkatársainak és családjának is.

A megnyitón jele volt dr. Szeberényi Gyula Tamás kecskeméti alpolgármester is. Mint elmondta, különösen nagy öröm számára, hogy egy kecskeméti magyar középvállalkozás fejlesztését üdvözölheti. Az alpolgármester hangsúlyozta, a koronavírus-járvány kitörésekor országos és helyi szinten is olyan gazdaságfilozófiában gondolkodtak, amely nem a segélyezést erősíti, hanem az előremenekülés, a beruházás felé ösztönzi a vállalkozókat, és ennek meg is lett az eredménye, uniós szinten is Magyarország és Kecskemét is viszonylag kis visszaeséssel tudta elkerülni a Covid következményeit. 

 

Szeberényi Gyula Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy mind a városvezetés, mind a kormány komolyan támogatja a kis- és középvállalkozásokat is, különösen azokat, melyekben nagy növekedési potenciál van. 

Fotó: Hraskó István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában