Fejlesztés

2022.03.31. 18:41

Új munkagépeket vásárolt a halasi városüzemeltetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében jelentős gépbeszerzések valósultak meg az elmúlt időszakban a Halasi Városgazda Zrt.-nél.

Pozsgai Ákos

Az új munkagépeket megnézte Bányai Gábor (jobbra) országgyűlési képviselő is Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Közel hatvanmillió forint értékben vásároltak különböző gépeket a közterületeken, a külterületeken, valamint az ipari parkban szükséges karbantartó munkálatok végzéséhez. Az elmúlt években jelentősen több fejlesztési forrás érkezett Kiskunhalasra is, mint az elmúlt évtizedekben – jelentette ki Bányai Gábor országgyűlési képviselő a Halasi Városgazda Zrt.-nél, a Majsai úti kibővített ipari park területén, a Fülöp Róbert polgármesterrel közösen tartott bejáráson. 

Az I. számú ipari parkban mintegy tízhektárnyi területen történtek különböző fejlesztések, új út épült, kiépült az alap-infrastruktúrához szükséges villanyhálózat, víz- és szennyvízelvezető rendszer. A TOP-forrásból finanszírozott beruházás bruttó összege háromszázmillió forint volt, amihez a város saját forrásból további tizen­kilencmillió forintot tett hozzá a közműkiváltás költségére. 

 

Ezen felül további hatvanmillió forintból vásárolt a város önkormányzata különböző munkagépeket, amelyekkel szintén közterületeket és külterületi utakat fognak majd karbantartani, a téli időszakban pedig tisztítani. Bányai Gábor országgyűlési képviselő elmondása szerint a Kiskunhalason megvalósult beruházások és fejlesztések hosszú évtizedekre lendíthetik előre a település gazdaságát, mindamellett a helyi foglalkoztatás emelkedését is nagyban elősegítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában