Galériával / Videóval

2022.03.18. 14:12

Szeptemberben nyit az új bölcsőde Lajosmizsén

Már 75 százalékos készültségi állapotban van Mizsei utcai új bölcsőde Lajosmizsén. Ez azt jelenti, hogy júliusra teljesen felépülhet és szeptemberben megnyithatja kapuit a két csoportszobás, 28 férőhelyes intézmény a kicsik előtt - tájékoztatott Basky András, Lajosmizse polgármestere.

Horváth Péter

28 férőhelyes lesz az intézmény Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Lajosmizsén már működik egy kétcsoportos bölcsőde, de igény mutatkozott a fejlesztésre. Ezért úgy döntött a képviselő- testület, hogy pályázatot nyújt be e célra. Ezzel 244 millió forintot nyert a város Európai Uniós forrásból. Az építőipari alapanyagok drágulása miatt több mint 36 millió forint többlettámogatást kapott a város, és az önkormányzat további 49 millió forintot rendelt a beruházáshoz. A projekt tartalmazza a beruházás építési költségeit, valamint a teljeskörű bölcsődei gondozás-neveléshez szükséges berendezési tárgyakat, bútorzatokat, eszközöket, fejlesztő eszközöket és komplett konyhatechnológiát. 

A fejlesztés egyben munkahelyteremtő beruházás, hat munkatársat vesznek fel annak érdekében, hogy a működés szakmai háttere is biztosított legyen.

Egy ideig eltartott, míg megtalálták az ideális környezetet a kivitelezéshez, több lehetséges helyszín is felmerült, végül a testület a Bánk Bán és a Mizsei utca sarkán lévő saját tulajdonú telek mellett döntött. Ez a város frekventált pontjának számít, közel esik a városközponthoz, az Iskola-tóhoz és a futballpályához is.

Basky András hangsúlyozta: sokat jelent a fejlesztés a lajosmizsei családok életében, sokaknak megkönnyíti a munkába való visszatérést. Ez lényeges egyrészt a családok anyagi helyzete szempontjából, de érzelmileg is, hiszen szép helyen, hozzáértő szakemberek felügyelete alatt tudhatják a szülők gyermekeiket a munkaidő alatt. 

 

A polgármester elmondta, hogy az ősszel megkezdődött kivitelezés határideje július eleje, és a használatba vételi engedély megszerzését követően az új bölcsőde megnyithatja kapuit a csöppségek előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában