Galériával

2022.03.03. 17:29

Műfüves pályát építenek Kecelen

Tavaly volt 100 éves a keceli futballklub. Ennek kapcsán rendeztek egy kiállítást a városban, amely megnyitóján jelentették be, hogy egy műfüves pályával és egyéb beruházással bővítik és korszerűsítik a helyi sportkomplexumot. Csütörtökön jelképes alapkő elhelyezési ünnepséggel el is indult a munka.

Barta Zsolt

Balról: Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Losonczy László az MLSZ megyei elnöke, Vata Zalán a Kecel FC elnöke, Haszilló Ferenc polgármester helyezik el az alapkőben a hengert. Fotó: Barta Zsolt

A Kecel FC edzési lehetőségei bővülnek a jövőben azzal, hogy új műfüves pálya kialakítása kezdődött a helyi sportpályán. Az egyesület egy sikeres TAO pályázatnak köszönhetően mintegy 170 millió forintot nyert, melyet a város és más támogatók egészítettek ki, hogy elinduljon a beruházás.

Alapkőletételi ünnepséget rendeztek csütörtök délelőtt, amely jelképesen a kivitelezési munkák kezdetét jelentette. Az ünnepségre helyi támogató üzletembereket, politikusokat hívtak meg, akiket Haszilló Ferenc polgármester köszöntött.

– A sportközpont koncentrált fejlesztési program keretein belül valósul meg, amelynek az első üteme a műfüves pálya létesítése lesz. A második ütemben a központ egy kerítést kap parkolóval, világítással, valamint a meglévő öltözőépület is teljes felújításon esik át. A harmadik és egyben záró ütemben egy kiszolgáló épületet alakítanak ki és egy kis játszóteret is építenek. Várhatóan a nyáron megtörténhet az új műfüves játéktér átadása is, amelyet 180 igazolt játékos használhat – mondta a polgármester.

Tőle Bányai Gábor országgyűlési képviselő vette át a szót, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy itt nem egy stadion épül fel, hanem egy kisebb lépésű korszerűsítés történik. Az elmúlt 12 évben 470 milliárd forintnyi stadionépítés és felújítás történt idehaza. Ez sok pénz, ha azonban azt nézzük, hogy 12 év alatt mintegy 160 ezer milliárd forint volt a költségvetés összege, akkor ez az összeg a nagy egésznek, mindössze 0,35 százaléka. 

 

A honatya azt is elmondta, hogy 2006 végén a megyei kórháztól egy tanulmányt kapott, amely bemutatta a megye különböző korosztályainak egészségügyi helyzetét.

Megdöbbentő volt olvasnia, hogy a tanulók életesélyei rosszabbak voltak, mint a szüleiké. Pont azért, mert keveset mozognak. Olvashatta, hogy minden negyedik gyerek életében jó eséllyel megjelenik a diabétesz 25 éves korban, 35 éves korra 10-ből kettőnek háromszor nagyobb esélye lesz a szívrohamra, mint a szüleinek. Majd 2010 után jött az elképzelés a sportkomplexumok kiépítésére, amelyek használatával mára jelentősen javult a mai generációk egészségi helyzete. Ráadásul az összes sportágban megnőtt a sportolók száma. A jelenlegi beruházás is ezt a célt szolgálja, mondta Bányai Gábor országgyűlési képviselő.

A politikus után Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun megyei Igazgatóságának vezetője mondta el ünnepi gondolatait, majd Fekete Szabolcs címzetes apát, plébános áldotta meg a hengert, amelyet elhelyeztek a keceli sportpálya földjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában