Galériával

2022.03.18. 17:26

Korszerű intézményben tanulhatnak a diákok Soltszentimrén

Mintegy 90 millió forintból újult meg Soltszentimre általános iskolája. A pályázati támogatásból lecserélték a nyílászárókat és a tetőt is, illetve energetikai felújítást végeztek az épületen.

Barta Zsolt

Fotó: Barta Zsolt

Péntek délelőtt Font Sándor országgyűlési képviselő, Rideg László a megyei közgyűlési elnöke, Vágó Ferencné tankerületi igazgatónő és Nagy István polgármester avatta fel a korszerűsített intézményt. 

 

A tankerület még 2020-ban pályázott a Magyar Falu Programba, ahol 10 millió forintot nyert el, illetve a kerület a saját költségvetéséből 15 millióval segítette a felújítást. Ennek eredményeként az alsós iskolaépületben az ajtókat és az ablakokat kicserélték, és új tetőt is kapott az ingatlan. 

 

A falu vezetése a megyei önkormányzat Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati keretéből 65 milliót nyert, mely segítségével nem csak szigetelték az épületet, de napelemekkel is ellátták azt. 

Az iskola diákjai adtak műsort az ünnepség keretében.
Forrás: Barta Zsolt

Az avatón Font Sándor honatya hangsúlyozta, hogy nem csak az iskola megújulása örömteli, hanem korábban a művelődési ház és az óvoda felújításának is örvendezhettek a falu lakosai. Mint mondta, a TOP-os keret mellett, a Magyar Falu Program nagyon fontos a vidéken élők számára, mert ez a projekt az ötezer fő alatti települések lendületbe hozását szolgálja. Emellett a falusi CSOK-kal a kormány arra ösztönzi a fiatal családokat, hogy telepedjenek le és vállaljanak gyerekeket. Őket segítendő bölcsődei, óvodai, iskolai és egyéb közszolgáltatásokat fejleszt a kormány. 

 

A Magyar Falu Program 2019-ben indult, az akkori összeg háromszorosát költi a kormány ma már a településekre. Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke arra emlékeztetett, hogy eddig több mint 600 olyan beruházás valósult meg a megyében, amely a vidéken lakók életminőségét javítja. Még 60 ehhez hasonló ünnepélyes átadásra lehet számítani a következő hetekben – mondta a megyei politikus. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában