Segítségnyújtás

2022.03.10. 07:00

Kelebia, Halas és Jánoshalma is újabb adományokat gyűjt a rászorulóknak

A kelebiai önkormányzat felvette a kapcsolatot a rozsályi önkormányzattal, ahol gyűjtő- és elosztópont működik az ukrán határ közelében.

Pozsgai Ákos

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

Az általuk kért élelmiszerek, eszközök listáját tette közzé, és ennek megfelelően kérik a kelebiaiak segítségét. Elsősorban szállításbiztos csomagolt, hűtés nélkül is elálló, tartós, jó minőségi idejű, önmagában is fogyasztható élelmiszereket: kétdecis dobozos gyümölcslevet, instant ételeket, szárított aszalt gyümölcsöt, konzervet, cukrot, tésztát, kekszet és bébiételt várnak. 

A tisztálkodó szerek között fogkefét, fogkrémet, pelenkát, higiéniás betétet, papírzsebkendőt, papírtörlőt, fertőtlenítő kendőt, sebfertőtlenítőt, maszkot, kötszert, popsitörlőkendőt, valamint tisztítószereket gyűjtenek. Emellett tiszta és jó állapotú takarót, hálózsákot, plédeket, ágyneműhuzatokat, párnákat, törölközőket, esőköpenyeket érdemes vinni a kelebiai Polgármesteri Hivatalban kialakított gyűjtőpontra. 

Kiskunhalason a helyi általános és középiskolákban is folyamatosan gyűjtik az adományokat a háborús menekülteknek. A Ganzair Kompresszortechnika Kft. a görögkatolikus egyház közreműködésével közvetlen a kárpátaljai magyarok részére juttat el a napokban nagyobb mennyiségű adományt a határon túlra. 

Tartós élelmiszert gyűjtenek Jánoshalmán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Molnár János utcai 7. szám alatti Máltai Házban is a kárpátaljai Rajnaújfalu lakói számára, amelyet a jánoshalmi önkormányzat juttat el Kárpátaljára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában