Harkakötöny/Kiskunhalas

2022.03.25. 16:01

Felújították a régi Félegyházi utat

A halasi és harkakötönyi önkormányzat egy közös vidékfejlesztési pályázaton nyert 135 millió a régi Félegyházi út felújítására.

Pozsgai Ákos

Balról Brassó Imre Albert Harkakötöny polgármestere, jobbról Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Közel kilenc kilométer hosszan egyengették el és töltötték fel kővel, majd murvás zúzalékkal és tömörítették az utat munkagépekkel. Több szakaszon az eredeti nyomvonalat állították vissza, ahol a túlburjánzott növényzet miatt keskenyebb volt az út.

 

A megújult régi Félegyházi út műszaki átadását megelőző bejáráson Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere úgy fogalmazott, hogy a beruházásnak leginkább gazdák örülnek majd, mert sokkal könnyebben el tudnak jutni a földjeikre és a gazdaságokba.

 

Brassó Imre Albert, Harkakötöny polgármestere kiemelte, hogy csakis a két önkormányzat összefogásával valósulhatott meg a régóta várt beruházás, a pályázat keretében két munkagépet is tudtak vásárolni, amellyel az önkormányzatok az út karbantartását tudják majd végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában