Hulladékszállítás

2022.03.05. 07:00

Egész évben elviszik a kerti zöldhulladékot Kecskeméten

A Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Non­profit Kft. (DTkH) biztosítja a zöldhulladék-szállítási szolgáltatást februártól egészen novemberig.

Hraskó István

Illusztráció. Fotó: Bús Csaba

A levágott füvet, lehullott faleveleket és lágy szárú növényeket a DTkH által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott zöld színű lebomló műanyag zsákban lehet kihelyezni a ház elé, az ágnyesedéket legfeljebb 70 centiméter hosszú kötegekben összekötve (alkalmanként maximum fél köbméter mennyiségben). Az emblémás zsákokat és kötegeket a gyűjtési napokon reggel 6 óráig érdemes kirakni.

Ha a zsákba háztartási vegyes hulladék, lom, üveg vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül, társaságunk jogosult megtagadni annak elszállítását – hívja fel a figyelmet a DTkH. Az elszállításkor házanként két zöld színű cserezsákot hagynak ott. További zsákokat Kecskeméten a Béke fasor 71/A és a Csányi krt. 14. szám alatti ügyfélszolgálatokon lehet vásárolni, darabonként 295 forint+áfa áron.

A nem a szállítás napján közterületre kihelyezett zöldhulladék illegális szemetelésnek minősül, beleértve a lakosság által utcasarkokon létrehozott spontán depókat is – hívta fel a figyelmet a Városüzemeltetési Nonprofit Kft.

Ide kapcsolódó kedvezőtlen változás, hogy március 1-jétől a Bácsvíz Zrt. Mindszenti körúti komposztálóüzemében már nem fogadják a füvet és levelet. A telepen ugyanis betelt a tárolásukra kialakított terület, és sokkal lassabban tudják hasznosítani ezt a fajta zöld­hulladékot, mint amilyen ütemben eddig a kerttulajdonosok beszállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában