Galériával

2022.03.03. 17:32

Átadták az új bölcsődét Izsákon

Csütörtökön átadták az új, három csoportszobás Kodály Zoltán utcai bölcsődét Izsákon. Az épület tavaly júniusban készült el mintegy 362 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból, és szeptemberben nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt. Akkor 39 gyerekkel indult, ma 45 kicsinek biztosít ellátást, és jelenleg is van felvétel az intézménybe, mert összesen 48 férőhely várja a bölcsődéseket.

Horváth Péter

Bozóky Imre és Lezsák Sándor átvágta a nemzetiszín szalagot. Fotó: Bús Csaba

A bölcsődefejlesztés munkahelyteremtő beruházás volt: 12 szakképesítéssel rendelkező szakembernek, nyolc kisgyermeknevelőnek, három bölcsődei dajkának és egy konyhai kisegítőnek nyújt munkalehetőséget.

Az átadón Kovács Lászlóné intézményvezető üdvözölte a jelenlévőket, majd dr. Bozóky Imre alpolgármester mondott köszöntőt. Hangsúlyozta, hogy az esemény az öröm mellett felelősséget jelent. – Az óvoda viselhetné a Jövő Háza elnevezést is, hiszen az itt dolgozók biztosítják a gyermekek testi, lelki, szellemi nevelését és ahol van gyerek, ott van jövő is – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy korábban sok vita volt a képviselő-testületben arról, hogy miként oldják meg a városban a gyerekek bölcsődei elhelyezését, majd a megvalósulást megköszönte a kormánynak, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnak és Lezsák Sándornak, a térség országgyűlési képviselőjének.

Lezsák Sándor adta át az új intézményt, aki beszédében kiemelte: Izsákon több mint 60 gyermek született az elmúlt esztendőben, és idén márciusig több mint 40, tehát emelkedik a születések száma a településen, ami azt jelenti, hogy van jövője a városnak. Lezsák Sándor elmondta, hogy választókerületében 2010 óta 2,8 milliárd forintot költöttek bölcsődeépítésre és fejlesztésre, ebből 2018 óta 1,8 milliárdot. Mint fogalmazott, ez azt jelenti, hogy a támogató kormánypolitika tette lehetővé azt, hogy választókerületében már csaknem minden településen van bölcsőde. Bölcsődeépítés van folyamatban Ágasegyházán, Fülöpjakabon, Fülöpszálláson, Kunszálláson és Tiszaugon és a következő időszakban országosan 100 milliárdos költségvetési támogatást különítettek el ilyen célra, ami a választókerület életében is további beruházásokat jelent. Köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki részt vett a bölcsőde létrehozásában és hangsúlyozta: ember nélkül semmi nem lehetséges, intézmény nélkül semmi nem tartós. 

A köszöntők után Bajkó Zoltán katolikus plébános és Pető Dénes református lelkész megáldotta az épületet, majd az óvodások néptánc műsora következett Bőtös Barnabás vezetésével, végül Bozóky Imre és Lezsák Sándor átvágta a nemzetiszín szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában